// Zorg algemeen

aneurysma of verwijde ader

Wanneer spreek je van een aneurysma en wanneer van een verwijde ader?? Heeft dat te maken met hoever de ader verwijd is?? En is dat bij mannen en vrouwen verschillend?? (hebben vrouwen van nature smallere aders?)

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • m p avatar
    Dank je is duidelijk. Ik heb nog een vraag. Waarom wordt er zo lang gewacht voor er iets aan gedaan wordt. Als je weet dat je er een hebt is dat niet altijd een even prettig idee. Ik bedoel als het fout gaat ben je zacht uitgedrukt de klos. En kan je zelf iets doen als het fout gaat buiten heel snel een ambulance regelen. Bij mij is hij waarschijnlijk ontstaan door FTAAD. Wat zijn dan de richtlijnen voor er geopereerd wordt.

    0
  • J t avatar
    mevrouw/meneer,Van een aneurysma spreek je als de grote lichaamsslagader (aorta) een verwijding heeft. Normaal heeft de aorta een diameter tussen de 20 en 30 mm. Kleine mensen hebben (in het algemeen..) kleinere voeten dan grote mensen, dit geldt ook voor de aorta. Vrouwen zijn (weer in het algemeen) meestal kleiner dan mn dus hebben meestal een kleinere aorta. Als er een lichte verwijding is van de aorta (plaatselijk 35 mm bij een aorta van 25 mm) spreek je al van een aneurysma. Het woord 'verwijd' kan meerdere aanduidingen hebben, een aneurysma slaat altijd op de aorta. Ik hoop u een goede uitleg te hebben gegeven, ,

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy