// Zorg algemeen

aneurysma en irritant hoestje

Ik heb een aneurysma aan de wortel van mijn aorta. Nu heb ik al langer een irritant hoestje en ik hoor mezelf ook piepen met ademhalen (ik heb geen astma). Kan dat komen doordat het aneurysma tegen je luchtpijp drukt (of is dat te ver doorgedacht) en kan je er iets tegen doen?? Ik krijg gewoon pijn op mijn borst door het hoesten. Het komt niet door de bloeddruk medicatie want dat hoestje had ik van te voren al. (was ook een van de redenen waarom ik dacht er klopt iets niet, na flinke ritmestoornissen en overslagen en een bezoek aan de cardioloog is het aneurysma op een mri gevonden). De ritmestoornissen en overslagen konden overigens geen kwaad, de geleiding is niet helemaal goed. Daar maak ik me ook niet druk om is alleen een vervelend gevoel. Mijn vraag is dus kan ik iets doen tegen dat hoesten en kan het veroorzaakt worden door het aneurysma.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • J t avatar
    mevrouw/ meneer,Een aneurysma van de aortawortel geeft eigenlijk bijna nooit symptomen. Het hoesten, zoals u het beschrijft, heeft volgens mij niets te maken met het aneurysma.Wel kan door het aneurysma de aortaklep gaan lekken, welke op een echocardiogram te zien moet zijn. Alleen een groot aneurysma van de aortaboog kan heesheid geven en soms een hoestprikkel.Voor de bestrijding van het hoesten moet u toch echt contact opnemen met uw huisarts of cardioloog.Veel sterkte van , .

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy