// Zorg algemeen

aneurysma cordis - stolsel in hart

Bij mij is nav een MRI om het weefsel in mijn kransslagader te controleren vanwege enkele vernauwingen en 2x een hartinfarct (2007 en 2018) een stolsel in de apex (hartpunt) ontdekt. Direct aan de acenocoumarol en cliporogel. Dit stolsel zit er waarschijnlijk al heel lang en ik heb er nooit last van gehad. Een aneurysma kan openbarsten lees ik overal. Hoe zit dat met een aneurysma cordis, dus een aneurysma in het hart?? Welk risico loop ik daarbij? Wat moet ik in mijn leven anders doen?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • H P avatar
    Een aneurysma cordis kan ontstaan na een hartinfarct: het is een stuk afgestorven hartspierweefsel dat niet meer meepompt, maar stilstaat. Daardoor kan er zich stolsel in vormen. Voor 'barsten' van het aneurysma hoeft u niet bang te zijn. Dat kan soms gebeuren in de acute fase enkele dagen na een vers hartinfarct, maar nooit als het aneurysma, dat uit stevig littekenweefsel bestaat, zich eenmaal gevormd heeft. In die zin gedraagt het zich dus heel anders dan een aneurysma in bijvoorbeeld de buikaorta. Probeer gewoon een gezonde levensstijl na te streven met gezonde voeding, een gezond gewicht, niet roken en voldoende lichaamsbeweging. En uiteraard de u voorgeschreven medicatie trouw gebruiken.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy