// Zorg algemeen

Anders moe na sporten door hartinfarct/medicijnen?

Ik fiets veel redelijk lange afstanden, bv 60 km. Afgelopen week weer een keer wat hoger gemiddelde gefietst en geen problemen gehad. Na een paar dagen slaat dan meestal een vreemde vermoeidheid toe en onregelmatige hartslag. Ik heb 2 keer een hartinfarct gehad en gebruik dus medicijnen. Heeft die vermoeidheid achteraf te maken met de betablokkers? Verder heb ik een lage hartslag en bloeddruk (inrust 50-55 en bovendruk 95-105) door de medicijnen. Was ook altijd al vrij laag.

Vraag is: doe ik iets verkeerd?

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • P A avatar
    bedankt. Dat klopt wat je beschrijft. Na mijn 1-e infarct had ik vaak boezemfibrillatie, daar heb ik toen een andere betablokker voor gekregen, Sotalol ipv Bisoprolol. Na mijn 2-e infarct was de BF vrijwel weg. Nu af en toe last van en dus een paar dagen na de inspanning. Ik wordt er wel een beetje voorzichtiger/onzekerder door., en durf niet meer voluit te gaan.Waarschijnlijk zal het advies na meting wel een zwaardere dosering Sotalol zijn waar ik niet zoveel voor voel in eerste instantie. Ik ben al een tijdje impotent geweest door alle medicijnen, leuk is anders.

    0
  • L D avatar
    Interessante vraag. Beta-blokkers of een hartinfarct kunnen inderdaad vermoeidheid veroorzaken, en dan in de zin van eerder kortademig of vermoeide spieren. Maar, ik had dan zeker verwacht dat dat tijdens het fietsen zou gebeuren en niet 2 dagen later. Een trage hartslag op zich is geen probleem, tenzij het klachten veroorzaakt. U vertelt 2 belangrijke dingen: het treedt op na 2 dagen en het hartritme is onregelmatig. Dit doet mij denken aan boezemfibrilleren, omdat dat ook uw klachten van een ander type vermoeidheid kan geven. Ik adviseer u dan ook om op het moment van die klachten een ECG te laten maken, of, als dat niet kan of lukt, met uw cardioloog te overleggen of bijv ECG-registratie gedurende enkele dagen zinvol is, bijv met Holter.U doet zeker niet fout! Inspanning is erg belangrijk voor hartpatiƫnten. Fietsen is perfect, en dat is zeer gunstig voor uw gezondheid.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy