// Zorg algemeen

Amitriptyline

Tegen een blijvende (zenuw) pijn in de voet schrijft de huisarts Amitriptyline voor. Lees in de bijsluiter als bijwerking tachycardie en hartkloppingen. Heb pas een ICD gekregen na VT. Is het verstandig om dit medicijn te gebruiken?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • J O avatar
    Tricyclische antidepressiva zorgen, net als de meeste medicijnen, voor tekorten aan tal van vitaminen, mineralen en andere stoffen. Onder andere Q10 en vitamine B. Wat aanvulling van stofjes zou kunnen schelen. Bij pijnklachten kunnen er soms ook tekorten aan bepaalde voedingsstoffen spelen. Verder zijn er ook natuurlijke pijnstillende middelen als PEA, CBD en MSM.

    0
  • L D avatar
    Medicijnen kunnen het ontstaan van ritmestoornissen bevorderen, en amitriptyline valt daar ook onder. Maar, dit is ook afhankelijk van de aard van uw hart-probleem, en ook van de andere medicijnen die u gebruikt. Combinatie van sommige medicijnen kan leiden tot flinke risico's, evenals erfelijke aandoeningen, zoals lange QT-syndroom. Ik adviseer u contact op te nemen met uw cardioloog. Die kent alle details van uw cardiologische situatie, die ik niet ken. Wellicht zijn er ook alternatieven voor de amitriptyline, dan bent u nog zekerder van uw zaak.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy