// Zorg algemeen

Alternatief voor Statines Cholesterolverlagers i.v.m. bijwerking slikklachten/keelklachten

Beste mensen,

Nu 45 jaar. Op 21 mei 2015 gedotterd en stent gekregen in linker kransslagader. Daarna meteen aan de medicatie.

Ik heb erg last van bijwerkingen. Vooral de statines geven mij problemen met slikken en keelklachten.. Dit is voor mij erg ondraaglijk. Ik heb eerst Avastatine geslikt, zo'n 6 weken. Daarna Simvastatine geporbeerd, maar kreeg binnen enkele dagen al dezelfde nare klachten. Kortom, ik zoek een alternatief voor statines. is die er? En zo ja, wat is dan een goed alternatief? Ik wil nu eigenlijk de statines laten staan. Maar er moet wel iets gebeuren natuurlijk tegen die cholesterol.

 (daarnaast heb ik door de medicaties ook verminderde eetlust, angsten/paniek en mogelijk vermoeidheid. Hier kan de metropolol ook een rol in spelen. Maar nu concentreer ik me vooral even op vervanging voor statines, als die er is.)

Ik heb het via erfelijkheid in het bloed en verder last van stress. Alle andere bekende risicofactoren heb ik in principe niet (roken, overgewicht, verkeerde voeding etc.) Beweging ben ik hard mee bezig om dit op te bouwen, in de vorm van wandelen en 3x per week stukje hardlopen.

Mijn cholesterolwaardes zijn dus iets verhoogd, dus zou wel wat omlaag moeten. Dit zijn de waardes van februari:

Cholesterol totaal6,5

HDL-Cholesterol1,4

Cholesterol/HDL-cholesterol ratio4,5

LDL-Cholesterol4,3

Triglyceriden1,7

 

Naast de simvastatine heb ik ook de volgende medicatie:

GREPID TABL OMH 75MG

ACETYLSAL CARD DISP T 80MG

METOPROLOLSUCC RET T 25MG (heb klein beetje hoge bloeddruk)

 

Wie heeft er goede suggesties als vervanging van statines om toch cholesterol (verantwoord) aan te pakken?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • J O avatar
  B├Ętablokkers remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor tekorten aan diverse voedingsstoffen, waaronder Q10. Statines zorgen voor tekorten aan stoffen als Q10, diverse vitaminen en ijzer. Andere medicijnen kunnen weer andere tekorten te zien geven. Op de kortere of langere termijn kan dit alles klachten geven.Wat doen aan oorzaken als voedingspatroon, tekorten aan diverse voedingsstoffen enz. kan zinvol zijn. De meeste mensen zeggen gezond te eten maar vaak is dat niet evenwichtig van samenstelling. Zo eten veel mensen teveel snelle suikers en vooral geraffineerde suikers. Ook losse koolhydraten kunnen ontregelend werken. Beter combineren met eiwitten, vetten en vezels, voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Sowieso zorgen voor voldoende vezels en dan niet zozeer brood. En in het westen eten we vaak teveel omega 6 en te weinig omega 3.

  0
 • F S avatar
  Ok, inmiddels hoef ik de Metoprolol ook niet meer te slikken. Ik had een lage dosering van 25mg en omdat ik er (mogelijk) depressieve klachten van kreeg, een bekend maar onderschat bijveschijnsel (en het vermoeide me ook wel) vond de Cardioloog het niet langer noodzakelijk dat ik deze nam. Mijn bloeddruk en hartslag hebben mooie waardes, dus kon prima laten staan.Dus heb alleen nog de:GREPID TABL OMH 75MG (tot jaar na dotteren/stent = mei 2016)ACETYLSAL CARD DISP T 80MGMaar nu moet ik nog steeds iets voor de te hoge LDL... over een maand heb ik weer een ontmoeting met mijn Cardioloog en wil voor die tijd een goed overdacht voorstel hebben als alternatief voor Statines.Mijn aanvullende vraag is nu: Als ik Rode gist tabletten zou willen slikken (in overleg met Cardioloog)... wat zou dan een betrouwbaar merk zijn? En welke hoeveelheden moet je dan aan denken? Want wat ik zo zie... zijn er diverse merken en capsules met verschillende hoeveelheden in omloop.(mijn waardes staan in voorgaande bericht)

  0
 • C L avatar
  Kijk eens bij BerGamet.nl ik heb ze net besteld ik ken iemand die een cholesterol van 9,5 had en nu 5,5. dankzij BerGamet. In Nederland nog onbekend in Itali├ź en Amerika veel gebruikt middel. Mijn internist heeft het voor mij uitgezocht hij staat er achter dat ik dit ga nemen. In eerste instantie naast 10 Mg crestor. Ik kan ook niet tegen Statines maar Q10 quinol 100 Mg per dag werkt heel goed tegen de spierpijn mijn cholesterol was 9,5 en LDL 6,7

  0
 • L avatar
  Geachte heer/mevrouw,U vertelt dat u de verschillende statines niet tolereert. Een alternatief is bijvoorbeeld Ezetimibe, dat het cholesterol verlaagt maar niet tot de statines behoort. Een arts die u goed kent, zoals uw cardioloog of huisarts, kan u daarin goed adviseren en alleen hij/zij kan bepalen of het ook voor uw situatie geschikt is. De statines hebben echter, als enige cholesterolverlagende geneesmiddelengroep een bewezen effect op verminderen van de sterfte. Met andere woorden, er zijn verschillende (genees) middelen die wel het cholesterol verlagen, maar het leven niet verlengen t.o.v. een placebo.Over de bijwerkingen van uw andere medicatie raad ik u ten zeerste aan ook uw specialist te raadplegen. Vaak kan het een en ander wel omgezet worden en kunnen klachten van bijwerkingen hierna verdwijnen.Heel goed dat u aan het hardlopen bent begonnen, dat werkt ook stressreducerend.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy