// Zorg algemeen

Alternatief voor Statine(s) ??

Ik heb van het fabrikaat Arkopharma een alternatief t.o.v. statines gevonden namelijk Arkosterol. De werkzame stof is monacoline-K en is gedeeeltelijk gelijk aan een statine (lovastatine) Er zijn proeven gedaan die niet genegeerd kunnen worden. Ik weet dat dit medicijn als alternatief wordt gezien door de huidige conventionele medische wetenschap en het antwoord dus wel weer keurig binnen de kaders zal zijn. Naief als ik ben stel ik toch de vraag: Wat vinden juliie van dit alternatief?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


12 REACTIES

 • W F avatar
  cholesterol kun je ook verlagen op een natuurlijke manier zonder bijwerkingen, heb zelf al enige tijd rode rijst gist tabletten en mijn cholesterol is keurig, was voorheen veel te hoog. Wel ook opletten met voeding natuurlijk. is o.a. te verkrijgen via de rode pilaren.

  0
 • H P avatar
  Ik ga het ook maar eens proberen

  0
 • L d avatar
  ben op eigen initiatief doorgestuurd naar dieetiste vanwege mijn iets verhoogde cholestorol,heb eetvoorschriften gekregen maar daarvan voelde ik me niet prettig,ben enigszins iets aangepaster gaan eten maar houd me verder wel aan de richtlijnen.Helaas na 3 maanden van proef bleek mijn bloedonderzoek zelfs lichtelijk verhoogd te zijn,dus met een big smile werd er aangegeven om de reguliere middelen te gaan gebruiken,heftig neeknikkend heb ik het artikel uit mijn tas op haar bureaublad neergelegd en aangegeven Arkosterol te willen gaan gebruiken.Nee werd me gezegd dit is niet wetenschappelijk bewezen,dus mocht alleen de reguliere medicatie nemen,nu ben ik voorstandster van de natuur dus ben ik eigenlijk wel van plan om toch deze alternatieve capsule te gaan nemen,ben ruim 10mjr bij een homeopaat geweest en ben daar UITSTEKEND mee gebaat,dus nu ga ik op korte termijn deze alternatieve kopen en innemen daarna zien wat het me brengt.

  0
 • H P avatar
  Het preparaat Arkosterol wat u noemt bestaat uit twee verschillende bestanddelen. Policosanol wordt uit suikerriet gewonnen. Het wordt over het algemeen goed verdragen. Hoewel oorspronkelijk gedacht werd dat het slechte LDL-cholesterol ervan daalde, bleek uit een nieuwer en beter opgezet onderzoek dat in 2006 gepubliceerd werd, dat het helaas niet beter werkte dan een neppil (placebo). Dat kan er dus eigenlijk uit. Rode gist rijst, een product uit de Chinese keuken, bevat monacolines en sterolen. Monacolines remmen inderdaad hetzelfde enzym in het lichaam dat ook door statines geremd wordt en zorgen zo voor LDL-cholesteroldaling en ook van plantensterolen (die in sommige dieetmargarines zitten) is een bescheiden cholesterolverlagende werking gerapporteerd. U heeft gelijk dat monacoline K hetzelfde is als lovastatine, een (in Nederland niet gebruikte) statinetablet. Rode gist rijst / monacoline K heeft dus wel een gunstige invloed op het cholesterolgehalte in het bloed. Is het gebruik ervan aan te raden? Het probleem met deze middelen is dat ze niet gestandaardiseerd zijn en dat de controle op de samenstelling niet geregeld is zoals bij “reguliere” medicijnen. De samenstelling kan dus variëren en daarom werkt de reguliere geneeskunde uit veiligheidsoverwegingen vrijwel uitsluitend met middelen die wel gecontroleerd zijn. Ik hoop uw vraag zo voldoende beantwoord te hebben.

  0
 • R v avatar
  En toen werd het stil..........

  0
 • R v avatar
  Heer ,dank voor uw antwoord. Ik heb zelf erg veel last gehad van de bijwerkingen van statines en ben er nu om die reden mee gestopt. De hele kwestie rond cholesterol en infarcten wordt erg bediscussieerd over de hele wereld. Er wordt zelfs gezegd dat het domweg verlagen van het cholesterolgahalte zelfs gevaarlijk zou kunnen zijn. Statines grijpen niet alleen in in de hoogte van de cholesterol maar ook in stoffen in je hersenen met alle bijwerkingen van dien.Mijn vraag is dus kan je overstappen van statines naar Arkosterol.

  0
 • L D avatar
  De nieuwe therapie waar dokter Post over schrijft, is alleen in onderzoeksverband beschikbaar. Er kan dus niets gezegd worden over kosten.Pas als alle onderzoekingen afgerond zijn, kunnen we u iets zeggen over bijwerkingen en gunstige effecten. Dat heeft niets met toegeven te maken, omdat de middelen nog niet vrij verkrijgbaar zijn, en omdat er eerst gedegen onderzoek gedaan moet worden. De eerste resultaten lijken gunstig, maar er is echt zekerheid nodig.We weten dat statines bijwerkingen hebben, en mede waarom wordt er hard gewerkt aan alternatieven.

  0
 • R v avatar
  Deze nieuwe middelen zijn die ook duurder dan de pillen?U geeft geen antwoord op de vraag of het hier aangedragen alternatief nou wel of niet werkt. Het zou voor veel mensen heel prettig zijn als ze van de bijwerkingen van de statinepillen afkunnen.Kunt u niet gewoon toegeven dat overstappen gewoon kan.

  0
 • H P avatar
  Als toevoeging aan de discussie zou ik nog willen melden dat er een veelbelovende nieuwe klasse medicijnen aankomt voor mensen die statines niet verdragen: de zogenaamde PCSK9-remmers. Dit zijn geen tabletten, maar injectiespuitjes met een klein naaldje waarmee patiënten zich dit middel, net als een patiënt met suikerziekte, zelf onder de huid kunnen toedienen. Dat hoeft maar 1 of 2 keer per maand, i.p.v. dagelijks een tablet te slikken. De middelen kunnen nog niet via de apotheek voorgeschreven worden, maar zijn veelbelovend. De slecht-cholesteroldalingen die bereikt worden zijn nog sterker dan de dalingen die met statines bereikt kunnen worden en er lijken maar weinig bijwerkingen te zijn. Bovendien wijzen de uitkomsten van de eerste grote onderzoeken erop, dat er ook een sterke daling optreed van het aantal hart- en herseninfarcten. Dat kon toe nu toe van niet-statine pillen niet gezegd worden: alleen statines zorgden voor een duidelijke daling van de kans op een infarct. Mocht u meer willen weten informeer dan bij uw cardioloog. Er zijn wereldwijd meerdere grote wetenschappelijke onderzoeken bij pati:enten gaande met deze middelen. Wellicht kunt u deelnemen.

  0
 • M V avatar
  Goed te lezen dat bij u het cholesterol gehalte naar benenden is gegaan.Gebruikte u alleen arkosterol? Of heeft u dieet adviezen gevolgd daarbij?Ik neem aan dat u geen cholesterol verlagende medicatie daarbij gebruikt hebt ivm de bijwerkingen? Had u met het gebruik van arkosterol last van bijwerkingen? spierpijn of iets anders?

  0
 • A v avatar
  Ik zelf had een een te hoog "slecht cholosterol'.na drie maanden gebruik van Arkosterol was het cholosterol verlaagd.Ook nu na 1 jaar gebruik goede waardes. ben blij met dit alternatieve middel.Statines gaven bij mij bijwerkingen.

  0
 • P T avatar
  Er zijn inderdaad mensen die statines niet verdragen vanwege bijwerkingen; als het bij die mensen toch lukt om het cholesterol te verlagen met meer beweging, gezonder eten of alternatieve middelen, dan kan daar natuurlijk geen principieel bezwaar tegen bestaan.Bij deze specifieke preparaten wel altijd eerst met uw arts overleggen, alvorens te gebruiken, onder andere vanwege de mogelijke interactie met andere (genees)middelen (zoals statines en bloedverdunners).

  0

Je moet Inloggen om te reageren