// Zorg algemeen

Alternatief open hart operatie.

Allereerst bedankt voor dit initiatief.

Bij mijn man is vorige week een bicuspede aorta en aneurysma van de aorta ascendente van 58mm geconstateerd. 

De cardioloog van het centrum waar hij is onderzocht sprak over een noodzakelijke open hart operatie. Is er een alternatief voor deze ingreep?

m.v.g.

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • J t avatar
    mevrouw,Een bicuspide (2-slippige) aortaklep (uitlaatklep van het hart) is een vaker voorkomende aandoening. De aortaklep is de uitlaatklep van het hart (hierdoor heen wordt bloed door het hele lichaam gepompt) waar een groot bloedvat aan vast zit: de aorta ascendens (grote opstijgende lichaamsslagader). Een bicuspide aortaklep gaat vaker 'stuk' dan een normale aortaklep (3-slippig) en moet dan meestal vervangen worden. Een normale aorta is ongeveer 2,5 cm in doorsnede. Als een aorta wijder wordt neemt de diameter toe en wordt de wand dunner. Als de aorta verder groeit kan er een scheur komen in de wand, dit is een ernstige situatie waar aan kan overlijden. Er is (wereldwijd) vastgesteld dat bij bicuspide aortaklep en een aorta groter dan 5 cm het risico van het scheuren van de aorta te groot wordt en er geopereerd moet worden. Oftewel: de kans om te overlijden a.g.v. het scheuren is groter van de kans te overlijden door de operatie.. Helaas is er geen alternatief voor deze noodzakelijke ingreep, meestal wordt dan gekozen voor een zogenaamde Bentall operatie (vervangen van de klep en aorta door een nieuwe klep met een stukje buis=de nieuwe aorta), soms kan de klep gespaard worden (afhankelijk hoe ziek de klep is).Veel sterkte van , cardiochirurg te Eindhoven

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy