// Zorg algemeen

Allergische reactie door Flecaïnideacetaat (Tambocor)?

Ik heb op dit moment flink last van allergische reacties (netelroos). Volgens de allergoloog heb ik een histamine intolerantie. Ik slik nu dagelijks een anti-allergiemedicijn (Desloratadine). Dit moet de bijkomende klachten verminderen. Zelf let ik er ook op dat ik niet teveel voedsel eet wat de histamine spiegel nadelig beïnvloed.

Ondanks de medicijnen en het aangepast eetgedrag heb ik toch nog last van allergische reacties (netelroos). Ook na verhoging van de dosering van de Desloratadine.Het valt me op dat me ook regelmatig niet helemaal fit voel. Ik denk dat dit door de histamine komt. Na de histamine uitbraak (netelroos) voel ik me beter.

Ik vraag me nu af of de Tambocor (200mg) een trigger is voor een allergische histamine reactie. Het is namelijk zo dat de allergie geleidelijk is begonnen in het begin van dit jaar. Ik slik de Tambocor wel al wat langer. Had toen zo af en toe een klein beetje last van een allergische reactie. Het wordt nu steeds erger.

 In de bijsluiter staat dat allergische huidreacties “soms” voorkomen. Hetr klan zijn dat ik dus 1 van de 100 ben.

Ook denk ik dat de Tambocor nog andere bijwerkingen heeft bij mij, zoals vocht in mijn voeten.

 Ik wacht nu op een ablatie om van het boezemfibrillen en de boezemflutter af te komen. En daarna zonder medicijnen door het leven te gaan. Komende maand (14-01-2016) heb ik een eerste gesprek in het Amphia ziekenhuis te Breda.

Moet ik het nu maar voor de komende tijd accepteren of is het toch verstandig om “iets anders” te proberen in overleg met de cardioloog of huisarts?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • F S avatar
  Ik wens je een "boezemfibrillatieloos" 2016

  0
 • C V avatar
  Bedankt voor het snelle antwoord op mijn vraag!In overleg met de cardioloog ben ik een keer, in september 2015, gestopt met de Tambocor. Ik had namelijk toch zo af en toe last van boezemfibrilleren. En naar mijn idee last van diverse bijwerkingen. Ik zag het stoppen ook als een soort nul-meting voor mezelf. Voor het geval dat ik een stoornis kreeg had ik de Tambocor 50 mg, die ik dan kon innemen.Het ging een maand goed en ik voelde me ook wat beter. Maar toen ging het fout.In oktober 2015 ben ik op advies van het ziekenhuis weer gestart met het dagelijks innemen van de Tambocor. Dit nadat het boezemfibrilleren nu overging in een boezemflutter. Had ik tot dan toe nog nooit gehad. Ik kwam toen op de spoedeisende hulp terecht (met de ambulance). Hierop volgend gaf de cardioloog in december 2015 (in periodiek gesprek) aan ik toch maar eens aan een ablatie moest denken. Vandaar dat ik daar nu (met goede hoop) voor ga.Ik ben nu al zeker 2 jaar bezig met uitproberen wat werkt (diverse doseringen). En het is er niet beter op geworden. Had toch nog zo af en toe last van boezemfibrilleren. Veel onzekerheid en stress, maar nu voor 2016... hoop!Of de Tambocor in mijn geval wat doet weet ik niet. Heb regelmatig aangegeven dat ik "bijverschijnselen" had. Allergie, duizelig en erg vermoeid zijn. De cardioloog gaf dan aan dat dit niet door de Tambocor kon komen. En daar moest ik het dan mee doen. Heb toen zelf mijn weg gezocht, via de huisarts, naar de allergoloog omdat de allergische reacties steeds erger en frequenter werden.Maar als ik in 2016 zonder medicijnen verder kan ga ik het zien. Komen lichaam en geest weer in balans? Want ik realiseer me best dat ook stress een storende factor is. Het blijft toch lastig om oorzaak en gevolg, samen met de huisarts en specialiste(en) vast te stellen. Ik heb het idee dat elke specialist toch binnen een eigen scope bezig is. Dit is natuurlijk logisch omdat je als specialist niet alles kunt weten.

  0
 • L D avatar
  Zelf heb ik nog nooit meegemaakt dat tambocor dergelijke allergische reacties geeft, maar het kan inderdaad wel. Vocht in de benen zal het niet geven; vocht in de benen is wel een bekende bijwerking van een groep medicijnen, de calcium-antagonisten, zoals verapamil/isoptin en norvasc/amlodipine.Kunt u niet gewoon helemaal stoppen met de tambocor? Het werkt tenslotte toch niet, anders zou u niet gebaseerd hoeven worden?

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy