// Zorg algemeen

alleen dotteren of ook stent plaatsen

Ik mocht recent een hartcatherisatie ondergaan, de vernauwing was gering en de kleinste maat stent is geplaatst (8 mm) Ik begrijp dat er bij een vernauwing een  dotter (ballon) behandeling of plaatsing van een stent mogelijk is. Een stent heeft meer impact dan een dotterbehandeling. Wordt bijv eerst een dotterbehandeling uitgevoerd en  afhankelijk daarvan een stent geplaatst ? Of wordt automatisch een stent geplaatst ? Wat is de betrouwbaarheid van alleen een dotterbehandeling ?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • R J avatar
    heer ,Ik moet zeggen, de behandeling is 100 % meegevallen, alle lof voor de cardiologe en het team in de HCK (of HKK?) en de hartlounge. Complimenten, het was een bijzondere en zeker geen onaangename ervaring. Wel wil ik iets opmerken. Ik heb een BMS gekregen., daarbij hoort ivm de coplidogrel weer 5 weken wachtijd voor een operatie. Dat is gezien mijn situatie toch nog wat lang. We gaan er vanuit dat het technisch allemaal kan en verantwoord is maar het is geen prettige gedachte om uiteindelijk bijna 3 maanden nadat ik mij in het Cathrien gemeld heb van mijn kwaadaardige onderhuurder verlost te kunnen worden.

    0
  • H H avatar
    Hopelijk ben je goed opgeknapt van de dotterbehandeling. Dotterbehandeling is een synoniem geworden voor behandeling van een vernauwing in de kransslagader met een stent. Uitzonderingen daargelaten zal bij de meeste patienten een medicijnafgevende stent geplaatst worden, dit is op dit moment de standaardbehandeling.Voor de introductie van de stents beschikte alleen over ballonnen om de vernauwingen op te rekken, destijds een grote vooruitgang maar met de komst van stents en daarna de medicijnafgevende stents is het succespercentage verder toegenomen. Vanwege anatomische en/of technische redenen zal in een klein aantal gevallen de behandeling bestaan uit een dotterbehandeling met alleen een ballon, op zich een goede methode maar door oa. elastische eigenschappen van het bloedvat is de kans groter dat de vernauwing eerder terugkeert dan in vergelijking met een stent. groet

    0

Je moet Inloggen om te reageren