// Zorg algemeen

alcohol en aritmie

Heb 7 dagen geleden een ablatie gehad voor aritmieën bij inspanning.

Deze middag 3 glazen wijn,1 koffie: 1 uur later plots aritmiën en sterk ademtekort,6 uur later heb ik er nog last van. Heb ik een overgevoeligheid voor alcohol ontwikkeld of is een dergelijke sterke rfeactie op alcohol vrij normaal?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • w v avatar
  hartvolgers,Deze site is uniek,waar je gericht een vraag kan stellen aan specialisten,echt waardevol.Nu begrijp ik dat er kosten mee gemoeid zijn om deze site instant te houden wat ook heel logisch klinkt.Voorstel;iedereen die deze site bezoekt en er waardering voor heeft kan een jaarlijkse vrijwillige donatie geven ten behoeven van het voortbestaan van deze site.Een en ander kan goedgegeurd worden door Dr. en misschien kan hij ook de vormgeving donatie aanpakken.Graag een reactie hierop van u hartvolgers.Met ,

  0
 • M B avatar
  het kan ook zijn dat je allergisch bent voor sulfieten in wijn. Dat geeft dezelfde reacties zeker met een koffietje na. Bij mij gingen drank en koffie als hartpatiënt jarenlang goed. Maar nu verdraag ik geen drup cafeïne meer, geen thee, cola, enz.

  0
 • M V avatar
  Hallo. Er is aangetoond dat alcohol en cafeïne een ritmestoornis in de hand werkt. De ene reageert daar heftiger op dan een andere.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy