// Zorg algemeen

afwijkend ecg maar geen verdere stappen

Ik heb al heel lang een snelle hartslag. Als ik een trap op loop stijgt tie al naar de 160-170. Nu heb ik naar aanleiding van een druk op de borst duizeligheid bij inspanning en vermoeidheid een ecg en hart echo gehad. Daar kwam uit dat ik een afwijkend ecg had met repolarisatiestoornis. Verder normale hart echo maar wel MI en TI grade 1. Wat ik vooral vreemd vind is dat er word gezegd dat het kan passen bij vrouwen van middelbare leeftijd( wat ik pas over 20 jr ben ongeveer) en verder niks...Is het normaal dat hier verder niks mee word gedaan? Ik ben nl bang om te sporten omdat mijn hartslag dan snel tegen de 200 slagen pm aanzit. Verder ben ik gezond geen overgewicht.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • H K avatar
    De mate van stijging van de hartslag tijdens een bepaalde inspanning wordt bepaald door de intensiteit van inspn maar vooral ook door de maximale hartslag die iemand kan bereiken. Een bekende formule die vaak wordt gebruikt om de maximale hartslag te berekenen is 220 – de leeftijd. Wat echter minder bekend is, is dat uit onderzoeken in grote groepen gezonde personen is gebleken dat er een enorme variatie tussen personen bestaat waarbij de maximale hartslag wel 40 slagen per minuut kan afwijken van de berekende waarde. Een maximale hartslag van boven de 200 per minuut bij iemand van middelbare (of jongere) leeftijd is dan ook helemaal geen uitzondering en het is ook niet verwonderlijk dat in die gevallen de hartslag al bij inspanningen als traplopen tot 160 per minuut kan oplopen. Het feit dat het echo van het hart normaal was bevestigt dat er geen onderliggende hartafwijkingen zijn. Wat mij betreft zou er dan ook geen reden zijn voor verder onderzoek en zou mijn advies ook zijn om vooral wel te gaan sporten.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy