// Zorg algemeen

Afvallen & Ritmestoornis

Ik ben  40  jaar, zo’n 14 jaar geleden heb ik een streng dieet gevolgd. Resultaat 28 kilo in 2 maanden. Super blij maar ineens was daar een aanval van boezemfibrilleren, duur 4 uur en het herstelde zelf. Schrok me rot, de cardioloog gaf toen het advies te stoppen met het dieet. 4 jaar later toch weer dikker geworden, nieuw dieet. 20 kilo in 1,5 maand en hoppa opnieuw boezemfibrilleren, 4 uur herstelde zichtzelf.. 7 jaar later super dik geworden. Maar nooit meer last gehad van iets met hart. Afvallen lukte niet meer dus gekozen voor een maagoperatie. 50 kilo afgevallen in 4 maanden. En je raad het al…. Boezemfibrilleren. Dit dieet kan ik niet stoppen, kan maar kleine porties eten. Dus na 1 maand weer een aanval, na 10 dagen, na 2 dagen, nu dagelijks aanvallen. Stoppen gelukkig allemaal zelf na +/-4 uur. Cardioloog behandelt me volgens protocol met bètablokker en onderhoudsdosering tambocor oid, maar aanvallen blijven.

Wat me niet lekker zit / vragen:

Ik accepteer (steeds meer) dat ik BF heb (’t zit niet in familie en uit onderzoek is hart 100% oké) Maar het kan toch geen toeval zijn dat dit zich dit 3 keer openbaart tijdens flink afvallen (dieet gericht op sterk beperkte voedsel inname)

En hoe kan het zo progressief toenemen (nu dagelijks), waar het vroeger jaren wegbleef. Ik ervaar ook sinds een week overslagen de hele dag waar ik dit nooit heb gehad. Na een reeks overslagen schiet het hele zooitje ook in de boezemfibrilleren stand.

Is er een verband mogelijk met sterk tekort van vitamine en mineralen. Mijn cardioloog had geen tijd voor deze denkrichting maar het kan bijna niet anders dat dit ontstaat door een tekort van iets.... en aangezien het zo progressief toeneemt wat is de volgende stap. continue BF?

Wie o Wie heeft een advies hoe verder… voordat er echt serieuze hartproblemen ontstaan.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Ik begrijp uw verwondering over het boezemfibrilleren bij afvallen.Graag geef ik mijn visie. Boezemfibrilleren ontstaat niet zomaar. Het ontstaat vaker bij een belasting van het hart, zoals hoge bloeddruk, of overgewicht. Dit proces duurt jaren. We weten ook heel goed dat behandelen van bloeddruk, en ook afvallen gepaard gaat met veel minder boezemfibrilleren. Daar zijn veel onderzoeken naar gedaan.In het algemeen neemt bij iedereen boezemfibrilleren toe in aantal en duur van de aanvallen. Ook dat is een proces van jaren. "atrial fibrillation begets atrial fibrillation" is een bekende spreuk.Ik begrijp dat in uw geval een relatie lijkt te bestaan tussen afvallen en boezemfibrilleren, maar de "grote getallen" ondersteunen dat niet.Omgekeerd begrijp ik uw vraag of een tekort van een voedingsstof gepaard gaat met boezemfibrilleren ook goed. Dat kennen we niet. Wel hoor ik van meerdere patienten dat maagklachten wel geassocieerd lijken met boezemfibrilleren. Hiervoor kennen we geen medische verklaring, maar het lijkt wel een associatie. Mogelijk speelt dat bij u ook een rol. Maagzuurremmers zouden kunnen helpen.Overigens heeft u natuurlijk een hele goede beslissing genomen om zo af te vallen. Uw algemene gezondheid is er zeer bij gebaat!Ik heb dan ook twee vragen aan de bezoekers van onze website:1. Wie herkent dat maagklachten gekoppeld zijn aan boezemfibrilleren2. Wie heeft er ook last gehad van meer boezemfibrilleren tijdens zeer snel afvallen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy