// Zorg algemeen

aftopping hartfrequentie

Geache artsen,

Sinds een aantal weken heb ik een pacemaker, deze is op een minimale 46 frequentie gezet. Daar ik ook heel veel extra overslagen had, heeft mijn cardioloog metoprolol 25 mg voorgeschreven, volgens zijn zeggen op de hartfrequentie niet boven de 120 te krijgen. Kunt u mij vertellen wat de voordelen hiervan zijn. Ik ben een vrouw van 56 jaar die hopelijk zo spoedig mogelijk gewoon weer aan het werk kan in de ouderenzorg.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • W J avatar
    Hallo,Bedankt voor uw vraag. Ik kan uit het verhaal niet goed concluderen wat een reden zou zijn om de hartslag niet boven de 120/min te laten komen. Metoprolol om het aantal overslagen te reduceren lijkt een meer amelijke indicatie voor de betablokker. Heeft uw cardioloog wellicht gezien dat er boven een hartslag van 120/min meer ritmestoornissen/overslagen optraden, bv bij een inspanningstest? Ik denk dat het verstandig is deze specifieke vraag nog eens aan uw eigen cardioloog te stellen. Ik hoop dat u snel weer aan de slag kunt; een pacemaker, overslagen of een hartslag die boven 120 uitkomt zijn ip geen redenen niet te kunnen of mogen werken... groet.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy