// Zorg algemeen

afname RVEF

Hallo,

enige tijd geleden is er bij mij geconstateerd dat de RVEF van 59% met 10% is afgenomen en dat de RV licht dialiteerd is. Echter is er geen cardiomyopathie geconstateerd. Er wordt door mijn cardioloog aangegeven dat het ook een meetfout kan zijn. Zouden er nog meer oorzaken kunnen zijn van een afname?

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L avatar
    Geachte heer/mevrouw,U stelt een vraag over de Rechts Ventriculaire Ejectie fractie (RVEF). Kennelijk is deze (minstens) twee keer gemeten, want er is een afname geconstateerd. Deze ejectiefractie geeft de hoeveel bloed aan dat per slag wordt wordt uitgepompt ten opzichte van de totale vulling van het hart per slag en is een belangrijke maat voor de hartfunctie. Hij kan voor de linker en rechter kamer worden gemeten. De normaalwaarde voor de rechter kamer is ongeveer 50 a 55% met een spreiding naar onder tot ongeveer 40%. De oorzaak van de afname bij u kan ik vanaf hier niet beoordelen. Dit kan samenhangen met de meetfout van het onderzoek waarmee er gemeten is (bijv echo, nucleair, MRI), de vulling van de kamer, of met bepaalde ziekten van het hart, maar ook buiten het hart. Uw cardioloog, die u goed kent, kan hier het antwoord op geven.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy