// Zorg algemeen

Afgesloten CX

In mei 2014 in UMCG geopereerd aan hart en 1 omleiding gekregen andere aders te dun om omleidingen te plaatsen. Na 3 dagen hartstilstand met reanimatie in UMCG. toen 2 stent geplaats in Proximal RCA en Proximal CX.
In november 2014 weer klachten. 2 stents geplaatst in Mid RCA en RDP en gezien dat stent CX dicht zit, niets aan gedaan.
April 2015 weer last, na Nucleaire scan aangetoond induceerbaar perfusieverandering in vrij groot gebied lateraal. Weer gekatheteriseerd en de conclusie met Cardioloog Stadskanaal UMCG en Cardioloog Scheperziekenhuis gekregen.
RCA stent is fraai open ook richting RDP
LCA Hoofdstam belangrijke plaque
Waterscheiding in LAD
CX wederom afgesloten, revisie CTO in het UMCG geeft aan dat de CX gevorkt is en erg dun de kans op een geslaagde re-CTO van de CX is klein voor duurzaam PCI resultaat.

Na goede langdurige uitleg van eigen cardioloog komen er na het lezen van de brief toch nog vragen naar boven.
- wat betekend waterscheiding in LAD
- Hoeveel procent van hartfunctie mis je bij afgesloten CX
- Heb nu alleen een pufje gekregen voor onder de tong, verder mee leren omgaan

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    Ik zal uw 3 vragen zo goed mogelijk proberen te beantwoorden, maar u moet zich wel realiseren dat er soms niet een heel specifiek antwoord mogelijk is, omdat dat vaak kennis van het totale medische dossier vereist:- wat betekend waterscheiding in LAD?U heeft waarschijnlijk een omleiding op de LAD gekregen bij uw hartoperatie (klopt dat?). Als er zowel bloed via uw eigen bloedvat (in dit geval de LAD) en via de omleiding op de LAD stroomt, dan wordt er bij het zichtbaar maken van de LAD bij catheterisatie met contrast gezien dat het bloed van de omleiding en uw eigen bloedvat mengen (dat noemen we waterscheiding). Het betekent dus dat er zowel bloed door uw eigen bloedvat als door uw omleiding stroomt.- Hoeveel procent van hartfunctie mis je bij afgesloten CXDat is moeilijk te zeggen. Het feit dat deze kransslagader is afgesloten wilt niet altijd zeggen dat uw hartfunctie daardoor verminderd is. Misschien wordt uw hart wel door natuurlijke omleidingen (collateralen) van voldoende bloed voorzien. Daarnaast zijn de kransslagaders bij iedereen anders aangelegd en dus betekent een afgesloten CX voor de ene patiƫnt wat anders dan voor de andere.- Heb nu alleen een pufje gekregen voor onder de tong, verder mee leren omgaanIk neem aan dat u nog meer medicatie gebruikt, vaak zitten daar ook medicijnen bij die klachten tegengaan.Succes

    0

Je moet Inloggen om te reageren