// Zorg algemeen

af en toe roffelt mijn hart last van extra systolen

Ik ben 60 jaar en heb last van een hart fobie, ben heel erg bang om ,,om te vallen ,, vrijdag avond ging mijn hart roffelen ( ik noem het een piano concert) , hoe lang weet ik niet is altijd te lang , later corrigeerde mijn hartslag zich wel maar angst is weer gezaaid, ik kan niet zeggen dat ik van dat roffelen elke dag last heb maar slechts af en toe , maar dat doet mijn gemoed niet erg goed.
Ik wilde vragen of het geen kwaad kan , ben vanmorgen nog naar de spoedpost geweest , maar uiteraard is er dan niets aan de hand , pols 63, zuurstof 97 hart regelmatig.
Maar de angst is weer gezaaid.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • M V avatar
  Ik begrijp heel goed dat u angstig bent als u het idee heeft dat uw hart overslaat. Het is een probleem wat wij vaker te horen krijgen. Er wordt door de Cardiologen aangeven dat een extra slag die iedereen heeft, maar niet iedereen voelt heel onschuldig zijn. Het kan dus best zijn dat dit wel op uw holter wordt waargenomen, maar niet genoemd wordt. Er is dan ook verder geen behandeling nodig. Hier hoeft ook niks aan gedaan te worden, omdat het onschuldige extra slagen zijn uit het hart. Succes met uw vervolg onderzoeken en hopelijk neemt het wat van de angst weg.

  0
 • E K avatar
  EEN HOLTERONDERZOEK EN EEN ECHO STAAT GEPLAND IN NOVEMBER IVM MET JAARLIJKSCONTROLE DIE IK HEB VANWEGE EEN LEKKENDE HARTKLEP DIE OVERIGENS VOLGENS DE SPECIALIST WEL MEEVIEL, DUS IK BEN ONDER BEHANDELING, IK MOET WEL ZEGGEN DAT DAT ROFFELEN HEEL ZELDEN VOORKOMT DUS HET IS GOED MOGELIJK DAT TIJDENS DIE HOLTERTEST ER NIKS NAAR VOREN KOMT, MAAR ALS HET ZICH VOOR DOET BEN IK WEL BANG , MIJN HUISARTS ZEGT STEEDS DAT IK MIJ GEEN ZORGEN HOEFT TE MAKEN , MAAR JA ...MET VR. GR. ED

  0
 • M V avatar
  Ik begrijp heel goed dat u angstig wordt van de hartslagen.Ik weet niet of er al wel eens onderzoek gedaan is in de vorm van een holster onderzoek. Dat is een kastje waarbij voor een bepaalde tijd wordt gekeken of u hartrimtestiornissen heeft en welke. Mocht er een stoornis is deze tijd voorbij komen kan er gekeken worden wat voor actie gewenst is. Als u al bekend bent bij een cardioloog dan zou ik eens vragen voor onderzoek. Mocht u nog niet bekend zijn bij een cardioloog zou ik via uw huisarts kijken of u een door verwijzing kan krijgen.Het kan namelijk ook zijn dat de ritmestoornis niks ernstig is en dan weet u dat ook en kunnen de zorgen minder worden.Veel succes.

  0

Je moet Inloggen om te reageren