// Zorg algemeen

AF en conclusie cardioloog.

Sinds 2006 bekend met AF en sinds 2010 na diverse beta blokkers uitgeprobeerd te hebben zijn de beta blokkers Flecainide 200mg en Bisoprolol 5 mg de juiste medicijnen die werken. Laatste maanden valt me op dat ik steeds vermoeider word. Door de lage hartritme van 50 door huisarts naar de Cardioloog verwezen. Was inmiddels alweer 2 jaar geleden dus tijd voor een controle. (Hartritme van 50 is bij rust normaal bij mij en zakt savonds wel eens naar de 47 ) Uitslag:Echo was goed, inspanningstest was goed en op de 24 uurs holter was geen AF geconstateerd. Hartritme was 60-70 gemiddeld en tijdens de nacht 43. Cardioloog vond dit geen probleem. De ablatie die jaren gelden voorgesteld was door een andere cardioloog was voor deze jongeman, volgens mij nog in opleiding zijnde cardioloog niet aan de orde.  Voorstel van hem is de Bisoprolol terug te brengen van 5 naar 2,5 mg. Dit ga ik natuurlijk doen met de hoop de AF wel weg blijft. Toch zit mij de conclusie van de cardioloog niet lekker. Ik heb tijdens het dragen van de Holter uren lang zeer zwaar werk verricht . Juist de hoge tempo waarin dit werk gedaan moet worden i.c.m. het warme weer die dag kan je bijna vergelijken met topsport. Natuurlijk is het mooi dat mijn hart gemiddeld die dag rond de 60-70 slagen per minuut had tijdens dit werk , maar is dat niet veel te laag met zwaar werk ? Komt mijn lichaam geen zuurstof rijk bloed te kort tijdens werk? Kan dit de oorzaak zijn dat ik me zo moe voelt ? Is die harrtslag vaan 43 snachts niet te laag ? Al met al voor mij allemaal  verwarrend en hoop dat u mij iets kan vertellen.

Vriendelijke groet

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Ik begrijp de aachtergrond van uw vragen goed, maar ik kan ze niet zo inidividueel beantwoorden.43/min in de nacht is voor veel fitte mensen normaal.Maar, 70/min tijdens flinke lichamelijk inspanning is natuurlijk te traag.Als u zich ook vermoeid voelt is halvering van de beta-blokker een goede, logische stap, omdat er hoge kans is dat daarmee het trage ritme en de vermoeidheid minder worden. Mocht dit dan leiden tot boezemfibrilleren, dan is ablatie zeker een goede optie!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy