// Zorg algemeen

AF

Ik ben een man van 33 en heb net voor de 2e keer een aanvalletje van AF gehad. Mijn zoontje gaf s nachts een gil in zijn slaap waar ik van schrok en bij het opstaan ging mijn hart als een gek tekeer waarna het uit ritme ging. Na 2 pilletjes Fleca schoot ie weer in het ritme.Er is geen onderliggende oorzaak gevonden voor AF maar ik vroeg me af of AF zorgt voor een kortere levensverwachting? Ik voel het zelf goed wanneer het uit het ritme tikt maar met name mijn vrouw is dan onrustig.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • L D avatar
  Dat klopt. In uw geval is er geen verkorte levensverwachting.AF op zo'n jonge leeftijd kan en dan is er vaak ook wat aan te doen. Een ablatie zou dan een blijvende oplossing kunnen bieden.

  0
 • D P avatar
  Dank voor het antwoord.Dat ik AF heb is vastgesteld door een cardioloog. Ook is vastgesteld dat er geen onderliggende oorzaak is gevonden en mijn hart er verder goed uitziet. Ik heb diverse keren een fietsproef gedaan, echo's gehad en al meerdere ECG's. Daar is verder niets uit gekomen en dus zei de cardioloog dat het zeer waarschijnlijk een schoonheidsfoutje betreft.Begrijp ik het goed dat er dan in mijn situatie geen kortere levensverwachting van toepassing is?Hopelijk kunt u deze vraag nog beantwoorden.Alvast mijn dank.

  0
 • L D avatar
  Uw vraag is een goede en terechte vraag, maar het antwoord is niet eenvoudig. Voor het antwoord is het belangrijk dat u niet naar boezemfibrilleren kijkt als een aandoening/ziekte, maar als een symptoom. Vergelijk het maar met koorts. Het kan dus een onderdeel zijn van een ernstig hart-probleem, of van hartfalen, en dan is boezemfibrilleren geassocieerd met een kortere levensverwachting. De analogie is nu koorts bij een ernstige bacteriele infectie.Het kan ook zijn dat boezemfibrilleren ontstaat, terwijl het hart verder in normale, gezonde vorm is. Vergelijk het maar met koorts bij griep.Uit uw verhaal kan opgemaakt worden dat al bekend is dat het om boezemfibrilleren gaat. Of, is dat een aanname? Er zijn ook andere ritmestoornissen die hartkloppingen kunnen geven, en waarvoor vaak een prima behandeling mogelijk is. Ik adviseer u wel, gezien uw jonge leeftijd, om een cardioloog te raadplegen.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy