// Zorg algemeen

AED

Beste dokteren,

Toen ik laatst tijdens hardlopen was flauwgevallen hadden omstanders razendsnel een AED aangebracht. Ik kwam bij tijdens een paniekerige discussie over wel of niet een shock moeten toedienen, ik heb hen van me af moeten duwen maar werd met drie man tegen de grond gehouden. Geen van hen had EHBO of reanimatiekennis, een van de pads zat opzij van mijn hals?! Het was een nare en enge ervaring. Ik heb lqts1 en dysautonomie maar ritmestoornissen zijn nooit gevangen. Ik ben daarom nooit bang geweest om dingen te blijven doen. Nu ben ik echter meer bang voor de ‘reanimaties’ dan voor als het echt mis zou gaan.  En alhoewel ik weet dat het goedbedoeld was voel ik me sindsdien niet meer prettig in het bijzijn van anderen. 

Ik meende dat alleen getrainde EHBO-ers toegang hebben tot openbare AED’s? Is het mogelijk een ‘onterechte’ shock toe te dienen? En zo ja, wat zijn de gevolgen als dit gedaan wordt en wat als de pads verkeerd zitten? Wat kan ik doen om dit te voorkomen?

Alvast bedankt voor uw antwoord. 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • F S avatar
    Wat een nare ervaring voor je.Een AED is een ontzettend slim apparaat dat zelf constateert of het nodig is om een shock toe te dienen en hier alleen de opdracht en de mogelijkheid voor geeft als dit ook daadwerkelijk nodig is. Een leek mag een AED bedienen omdat het apparaat duidelijk gesproken instructies geeft wat er gedaan moet worden en ook waar de plakkers geplakt moeten worden en er op die manier veel levens gered kunnen worden.Ik kan me echter voorstellen dat het gebeurde voor jou traumatisch is en dat je je vertrouwen weer moet herwinnen. Veel sterkte hiermee

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy