// Zorg algemeen

Aderverkalking reversibel ?

L.S., is aderverkalking reversibel? M.a.w. als je extra gezond gaat leven en/of medicijnen (statines) gebruikt kan eenmaal ontstane aderverkalking dan verdwijnen, of blijft dit altijd aanwezig als het er eenmaal is? Alvast dank voor uw reactie

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • J K avatar
    ik heb in augustus 2011 een dotterbehandeling gehad en er zijn twee stents geplaatst. Ik functioneer 100% maar voel af en toe een steekje in de borststreek. Soms weken niet. Maar dan ineens een aantal keren per dag. Iets om me zorgen om te maken?

    0
  • H P avatar
    Dat is een hele goede vraag. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat onder invloed van een behandeling met statines de "plaques" die door atherosclerose ("aderverkalking") in de slagaders ontstaan op den duur kleiner worden en de bloedvaten minder nauw worden. Of het mogelijk is dat de plaques helemaal verdwijnen weten we niet: dat zal o.a. afhangen van de hoeveelheid afwijkingen. Van gevorderde atherosclerose is het onwaarschijnlijk dat alle afwijkingen zullen verdwijnen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy