// Zorg algemeen

Acenocoumarol

LS. Ik wil absoluut niet de suggestie wekken dat U of andere cardiologen informatie achterhouden. Ik heb wel gelezen in een artikel van AZM dat mensen die vitamineK antagonisten slikken mogelijk een vitamine K 1 of K 2 tekort hebben of krijgen. Zij zouden dan natto en of kaas of andere gefermenteerde producten moeten eten. Dat zou helpen hun aderen op te schonen.  En zelfs beschadigde aderen/ slagaderen herstellen. 

Ik heb absoluut niet de bedoeling om te suggeren dat informatie wordt achtergehouden. Integendeel Uw site en vraagbank is geweldig en ik ben zeer dankbaar, en met mij een heleboel mensen, dat we de gelegenheid hebben informatie te krijgen en te vragen. Het is heel fijn en lovend dat U en uw collegas hun schaarse tijd willen geven om zoveel mensen van dienst te zijn. En dat ook nog in Uw vrije tijd. 

Heel veel dank hiervoor.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • L D avatar
    Dank voor het toezenden van het artikel; ik heb het bijgevoegd zodat iedereen het kan lezen. Nu begrijp ik uw zorg. Ik wil het volgende opmerken:Dit artikel is geen wetenschappelijk artikel. Het staat niet een een wetenschappelijk tijdschrift, en, meer belangrijk, de studie-methode is zeker niet goed genoeg om deze conclusie te kunnen trekken. Mensen met verkalkte hartkleppen gebruiken vaker bloedverdunners, niet omdat ze verkalkingen krijgen van bloedverdunners, maar omdat ze een zieker hart hebben. Als 2 zaken samen voorkomen, betekent dat nog niet dat de nee door de ander veroorzaakt wordt. De schrijver van het stuk is ook geen wetenschappelijk medewerker van een universiteit of ziekenhuis. Ze werkt voor een farmaceutisch bedrijf.Ook al mocht dit een heel klein beetje waar zijn, dan moet u zich heel goed realiseren dat bloedverdunners een van de medicijnen in de geneeskunde zijn. Ze verminderen bij boezemfibrilleren de kans op een beroerte met 80%! Er wordt gesuggereerd in het artikel dat de dokter een afweging moet maken met andere bloedverdunners. Dit suggereert dat deze middelen in dit opzicht veiliger zouden zijn: ook daar is niets over bekend. Wetenschappelijk is dit artikel dus uitermate zwak, en kunnen er geen conclusies getrokken worden uit de bevindingen.Nogmaals benadruk ik dat bloedverdunners, zoals de oudere middelen (sintrom, fenprocoumon, waar dit artikel over gaat), als de nieuwe middelen (zoals pradaxa, eliquis), zeer belangrijke medicijnen zijn, waarvan de gunstige effecten echt heel groot zijn. Sopt deze middelen dus niet zomaar, want dan ontstaan er grote risico's, zoals een beroerte.

    0
  • L D avatar
    Dank voor het compliment! U beschrijft wat wij willen nastreven.Kunt u anders het artikel uploaden op de website, of een link maken? Dan kunnen wij het ook lezen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy