// Zorg algemeen

ablatie vragen

Hallo,

Ik word binnenkort behandeld voor unifocale atriale tachycardie, deze zou in de rechterboezem zitten, dit zal onder narcose gebeuren omdat ik volledig moet stilliggen gedurende een lange periode. De dokter heeft me reeds een deeltje uitleg gegeven en verteld dat hij een 3D mapping gaat doen en dan ablatie, hij vertelde me ook dat er 2 mogelijke complicaties kunnen voorkomen, namelijk niet kunnen opwekken door narcose en dat de groep cellen dicht bij de sinus node of av node liggen.

mijn vragen:

1) komt dit veel voor dat de groep cellen bij de av node of sinus node liggen? Maw hoeveel % kans heb ik hierop?

2) hoeveel % kans heb ik dat het in 1 ablatie zal lukken en zal dit dan voor altijd weg blijven?

3) hij gaat een volledige mapping doen van de boezems, dus ik vermoed dat dit dan voor linker en rechterboezem zal zijn? Hij vertrekt via rechterlies. Moet hij dan van de rechter naar de linkerboezem gaatje prikken? Heb ik daarbij kans op bloedstolsel of andere complicaties?

4) hoeveel kans heb ik dat de hartritmestoornis niet kan worden opgewekt onder narcose alhoewel hij bij vorig EF onderzoek wel zeer snel de ritmestoornis kon opwekken toen ik wakker was?

 

dank alvast voor uw antwoorden.

 

 

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • L D avatar
  Als het uit de inmonding van de sinus coronarius komt, dan is het goed te ableren.Met die speciale catheter, die deels in de rechter boezem ligt en deels in een ander achter de linker boezem (dat is de sinus coronarius), kun je heel goed zien of het linker of rechter boezem betreft.

  0
 • A V avatar
  heer ,Als ik uw uitleg goed begrijp, dan zegt u dat bij het gebruik van die speciale ring katheter via de rechter boezem kan worden gezien waar de ritmestoornis ontstaat en dus ook kan direct uitsluiten of het in de linker boezem zit en dus kan vermeden worden dat er in de linkerboezem moet worden gezocht?Indien het aan de monding van de sinus coronarius ligt waarover u spreekt in uw antwoord is het dan lastig om een ablatie te doen of net niet?Kan u mijn bijkomende vragen via dit bericht beantwoorden? Dan hoef ik geen nieuwe vraag te stellen. Alvast veel dank voor uw weder antwoord.

  0
 • L D avatar
  Als uw cardioloog nu kan zeggen dat het waarschijnlijk in de rechter boezem zit, dan kun je ook al een beetje zien of heten de buurt van de sinusknoop of AV-knoop zit. Maar, in het algemeen, ontstaan dergelijke ritmestoornissen niet op die plek. Ze zitten vaker aan de " vrije wand" van de rechter boezem, of bij de inmonding van de sinus coronarius. Bij het scenario van de vrije wand zal de cardioloog heel soms ook niet kunnen ableren omdat een middenrif-zenuw daar vlakbij loopt. Hij moet dat controleren voorafgaande aan het ableren. Het kan wel eens gebeuren dat het niet opwekbaar is. Als dat wel zo is, dan kunnen je, zonder beide atria te mappen, via een speciale catheter (Halo-catheter) die in sinus coropnarius ligt, makkelijk zien of het links of rechts ontstaat.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy