// Zorg algemeen

Ablatie succes of niet

Hallo,

Ik heb vorige week een ablatie ondergaan. Was erg spannend maar is goed gegaan. Ze hebben een PV isolatie ablatie gedaan en ook een cardio versie, duurde bijna 4 uur. Het is nu 3,5 dag geleden en heb nog steeds een goed sinus ritme, ik ben nog wel erg moe en als ik ook maar kleine inspanning doe (voorzichtig trap op of af lopen, douchen etc) dan merk ik dat mijn conditie echt helemaal weg is.

Ik check erg vaak mijn pols etc (handmatig en met van die apps op de Iphone) om te kijken of alles nog steeds goed is. Overal is dat ook zo, maar ik zie soms wel extra slagen (na dat kleine beetje inspanning) en ik zie dat de hart frequentie wisselt tussen de 80 en 95..

Ik ben misschien wat ongeduldig maar na alle spanning van de ablatie ben ik wel benieuwd of wat ik nu merk een goed of slecht teken is.... Het zorgt nl voor behoorlijk wat spanning als je niet meteen weet of het goed of slecht nieuws is..

Ik hoor graag!

/

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


7 REACTIES

  • I S avatar
    Goedemorgen, Ik heb 19 december 2016 een cryoalbatie gehad. In eerste instantie leidde dit binnen 1 week tot twee keer opname op spoedeisende hulp vanwege hoge hartslag en heel heftig boezemfibrilleren. Daarna nog 1x bf vanwege koorts en 1x vanwege een glaasje alcohol. Nu reeds drie maanden geen aanval van bf, wel soms kort bf van paar seconden wat niet doorzet. Ben er heel blij mee zo. Mijn basishartslag is wel 20 slagen hoger geworden na de ablatie tot nu toe. Was voor mij goed om hier te lezen dat een verhoogde hartslag normaal kan zijn na een ablatie, heb me er veel zorgen om gemaakt. Het zweet breekt me soms uit alsof ik opvliegers heb. En daar was ik nu net vanaf :-). Mijn vraag is hoelang die verhoogde hartslag na de ablatie blijft? Ik vind het niet een fijn idee dat mijn hart nu zo snel klopt. Normaal was de hartslag 60-70. Nu 85-90 in rust. Hartelijke

    0
  • H D avatar
    Ik heb zelf ook 3 weken geleden een cryoballoon ablation gehad. Sindsdien 1 aanval van 8 uren, wat voor mij bijzonder goed is, aangezien ik normaal aanvallen van 23 tot 40 uren heb. Ze gaan wel uit zichzelf over. Het enige wat mij verder opvalt, is dat mijn basis hartslag 20 slagen hoger is dan voorheen, en dat mijn DBD ook een 10 mmHg hoger is, dit alles zonder medicijnen, behalve dan de acenocoumarol die ik gewoon inneem. Ik ben 70 jaar en heb al 10 jaar last van AF. Het begon met 1 maal in 2 maanden, 12 uur lang, en werd geleidelijk erger, tot aan 4 keer in 10 dagen, met een duur van rond de 20 uren, een enkele keer zelfs 44 uren. Heb nooit een cardioversie gehad. Nu wacht ik dus met spanning naar het vervolg. Tot nu toe dus erg gunstig.

    0
  • J H avatar
    cardiologen/elektrofysiologen, ik lees dat het slagingspercentage van een ablatie bij aanvalsgewijs lone AF bij een jonge patiënt ongeveer 80 procent is.- Is dit het percentage bij de eerste keer ableren en neemt het percentage ook toe als je voor een 2e of 3e keer gaat? Zo, ja wat zijn dan de oplopende percentages.- is het ook te voorspellen bij welk type patiënt je vaker de ablatie moet uitvoeren voordat het succesvol is.- is de gedachte bij het herhalen van de ablatie dat het soms niet lukt alles in 1 keer te ableren/isoleren. Anders: er blijken toch nog lekjes te zijn na de vorige ablatie(s). - hoe kan het dat het isoleren niet lukt? Heeft dit een technische reden (bijv niet diepgenoeg geableerd) of herstelt het weefsel zich te goed bijvoorbeeld.- wat zijn redenen dat een ablatie niet lukt als er toch weer AF optreedt bij iemand die voldoet aan bovenstaande beschrijving en al meerdere ablaties achter de rug heeft.Al vast hartelijk dank voor de antwoorden.

    0
  • L D avatar
    In de eerste weken na een ablatie kan het hart nog een "onrustig" hartritme vertonen; er kan zelfs nog boezemfibrilleren optreden. Probeer niet te veel op uw hart te letten en vergeet ook niet dat iedereen overslagen heeft.De vermoeidheid is een bekend verschijnsel na een ablatie. Als over een paar weken uw hart helemaal rustig is, kunt u weer beginnen met opbouwen van uw conditie.Succes met uw herstel!

    0
  • A V avatar
    Kan je helaas niet opvrolijken. Na 5 verschillenden ablaties heb ik het nog altijd erger als ervoor.... Er zijn. Ook gewoon patiënten waar bij het 'niet' werkt.

    0
  • E L avatar
    Hallo,Inmiddels is het 3 weken na de ablatie en ik heb nog steeds veel meer klachten dan voor de ingreep, het 'bonken' van het hart was zo erg dat ik 2x naar de huisarts ben geweest. Na overleg met cardioloog in UMCG wilde ze dat ik meteen 2 x 100mg flecainide ging slikken binnen 1 uur om ritme te herstellen... Dit had wel effect, het bonken ging eraf en ritme werd normaal zolang ik maar stil in bed lig. Zodra ik ook maar opsta, ga lopen oid dat ging het ritme direct naar min 140 en werd onregelmatig..Daarna gaf de huisarts aan dat ik nu 2 x 100mg flecainide per dag moet nemen, terwijl ik die hiervoor alleen als 'pil in the pocket' gebruikte en in veel lagere dosering.Het ritme is nu als ik min 30 min op bed zit/lig helemaal normaal, perfect ritme helemaal goed met 60-70 slagen per minuut maar als ik ook maar iets doe, dus opsta oid gaat hij naar 100-120 slagen per minuut en behoorlijk onregelmatig. Verder ben ik licht kortademige..Ik ben gisteren voor het eerst weer gaan proberen te werken, (kantoorbaan) dit ging net, maar dan zelfs rustig zittend een onregelmatig ritme van 120...Mijn vragen:Ik heb 19 mei pas weer afspraak in het umcg, is het verstandig eerder al contact op te nemen met de cardioloog?Denken jullie dat er nog verbetering gaat ontstaan naar mate het langer is na de ablatie of moet ik accepteren dat dit het wellicht nu is?Wat zou een uitleg kunnen zijn dat het nu erger is dan voorheen, is de diagnose verkeerd gesteld, is de ingreep verkeerd gegaan? Hoe kan dit?

    0
  • C H avatar
    Bij een PV ablatie worden “wondjes” gemaakt bij de ingang van de longvenen. Deze wondjes zorgen ervoor dat de longvenen van het hart worden geïsoleerd, zodat elektrische prikkels vanuit de longvenen niet meer in staat zijn het normale hartritme te verstoren. Het kan heel goed dat u nu nog af en toe een ritmestoornis of hartoverslag voelt, dit als (genezings-)reactie van het lichaam op de wondjes die gemaakt zijn bij de ablatie. Na ongeveer drie maanden zijn deze wondjes hersteld en zijn er littekens gevormd, dan pas is er dus iets te zeggen over het feit of uw ablatie al dan niet succesvol is geweest. Mocht u in de tussentijd een aanhoudende aanval van boezemfibrilleren hebben, dan kunt u zich via de reguliere weg melden in uw eigen ziekenhuis voor een cardioversie zoals u dit voorheen ook gedaan heeft. Kort gezegd: maakt u zich geen zorgen, de dingen die u voelt zijn normaal in de herstelperiode na een ablatie en 3,5 dag na de ablatie is er nog niks te zeggen over het succes van deze behandeling. Ik ben heel benieuwd naar het verdere verloop van uw herstel.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy