// Zorg algemeen

Ablatie ondersteund door ACUTUS systeem

Goedemorgen, ik heb inmiddels 2x een ablatie gehad wegens boezemfibrilleren en heb nu boezemflutter waarvoor medicatie niet helpt. Mijn cardioloog wil opnieuw een ablatie doen nu met behulp van het nieuwe ACUTUS systeem. Ik begrijp dat dit nog in de onderzoek fase is. Mij is niet duidelijk of dit systeem inmiddels een duidelijke meerwaarde heeft en of er nadelen/grotere kans op complicatie zijn.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Het ACUTUS systeem is een apparaat dat op een andere manier de elektrische voorgeleiding door het registreert. Maar, het is nog experimenteel.Er bestaan meerdere systemen om de elektrische activatie-patronen te bepalen, zoals CARTO, ENSITE en RHYTHMIA. Deze gebruiken alle de traditionele manier van meten van elektrische signalen. Met sterke computers kan dat dan op honderden-plekken gemeten worden en het activatie patroon drie-dimensionaal worden afgebeeld, zodat de dokter weet hoe de elektrische puls door het hart beweegt en waar hij het kan ableren om de ritmestoornis te stoppen. ACUTUS heeft hier een andere meetmethode van de elektrische signalen, maar de ablatie zelf blijft het zelfde. Onderzoek moet uitwijzen of het AVUTUS systeem meerwaarde gaat krijgen.Een boezemflutter na ablaties voor boezemfibrilleren zijn over het algemeen heel goed met de meer traditionele systemen te behandelen.Er zijn geen verhoogde risico's, omdat de essentie van de ingreep het zelfde blijft.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy