Sinds een jaar of 6 heb ik last van hartritmestoornissen. In het begin verdwenen ze voor langere tijd om af en toe weer de kop op te steken. Sinds afgelopen september dagelijks last van overslagen/extra slagen, licht in mijn hoofd en een onrustig gevoel. In december zou ik een holter krijgen, tijdens het aansluiten zagen ze dat mijn ritme dusdanig verstoord was dat ik direct per ambulance naar het ziekenhuis ben gebracht.
Daar is een hartritmestoornis vanuit (ik meen) de kamers geconstateerd. Na een nacht op de hartbewaking met een recept voor metoprolol 150mg naar huis gestuurd. Hier werd ik ontzettend moe en vlak van, voelde me hier totaal niet lekker bij. Bij controle in januari raadde de cardioloog me een ablatie aan en werd ik naar het academisch ziekenhuis verwezen. De cardioloog daar vond dat ik maar eerst andere medicatie moest proberen. Metoprolol naar 50 Mg en daarnaast 100 Mg flecainide.
Na 4weken een belafspraak waarbij ik aangaf hoofdpijn te krijgen en niet te slapen door de flecainide, de hartkloppingen waren weer erger geworden. Ik moest maar gaan experimenteren met de medicatie en begin mei heb ik weer een afspraak.
Ik ben benieuwd of dit de “normale” gang van zaken is en of levenslang medicatie slikken waarbij een patiënt zich totaal niet lekker voelt de voorkeur heeft boven een ablatie.
Op dit moment slik ik enkel 50mg metoprolol met af en toe een flecainide als de hartkloppingen té erg worden. maar heb constant hartkloppingen en een onrustig gevoel. Ik ben erg moe.
2 REACTIES
Je moet Inloggen om te reageren
S D
L D