// Zorg algemeen

Ablatie of medicatie

Sinds een jaar of 6 heb ik last van hartritmestoornissen. In het begin verdwenen ze voor langere tijd om af en toe weer de kop op te steken. Sinds afgelopen september dagelijks last van overslagen/extra slagen, licht in mijn hoofd en een onrustig gevoel. In december zou ik een holter krijgen, tijdens het aansluiten zagen ze dat mijn ritme dusdanig verstoord was dat ik direct per ambulance naar het ziekenhuis ben gebracht.

Daar is een hartritmestoornis vanuit (ik meen) de kamers geconstateerd. Na een nacht op de hartbewaking met  een recept voor metoprolol 150mg naar huis gestuurd. Hier werd ik ontzettend moe en vlak van, voelde me hier totaal niet lekker bij. Bij controle in januari raadde de cardioloog me een ablatie aan en werd ik naar het academisch ziekenhuis verwezen. De cardioloog daar vond dat ik maar eerst andere medicatie moest proberen. Metoprolol naar 50 Mg en daarnaast 100 Mg flecainide.

Na 4weken een belafspraak waarbij ik aangaf hoofdpijn te krijgen en niet te slapen door de flecainide, de hartkloppingen waren weer erger geworden. Ik moest maar gaan experimenteren met de medicatie en begin mei heb ik weer een afspraak. 

Ik ben benieuwd of dit de “normale” gang van zaken is en of levenslang medicatie slikken waarbij een patiënt zich totaal niet lekker voelt de voorkeur heeft boven een ablatie.

Op dit moment slik ik enkel 50mg metoprolol met af en toe een flecainide als de hartkloppingen té erg worden. maar heb constant hartkloppingen en een onrustig gevoel. Ik ben erg moe.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • S D avatar
    Bedankt voor uw reactie, ik wacht de volgende controle af en mocht ik daar voor mijn gevoel niet verder komen dan kom ik voor een second opinion naar Eindhoven.

    0
  • L D avatar
    Als u al zo lang laast heeft van hartkloppingen en als ze zo frequent optreden, dan is ablatie zeker een goede optie. Maar, niet altijd. De overslagen moeten wel talrijk zijn (bijv >5000/24 uur), of op te wekken zijn.Sommige academische ziekenhuizen zijn erg terughoudend met ableren. Sommige andere ziekenhuizen hebben ruime ervaring in het ableren van overslagen, zoals wij in Eindhoven. IK ben met u eens dat het zeker de moeite waard is om over ablatie te spreken omdat, als het lukt, dan bent u van alles af, dus ook van medicatie en jarenlange controle.Naar mijn mening is dat, op de lange termijn, niet alleen goed voor uw kwaliteit van leven, maar ook voor de zorgkosten.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy