// Zorg algemeen

Ablatie mogelijk WPW

Ik heb bedenktijd gekregen om een eventuele ablatie te laten doen i.v.m. mogelijk het wpw syndroom, die niet te zien is op mijn hartfilmpje.

Is het verstandig om nu een ablatie te doen aangezien ik maar 1 a 2 keer een op hol slaand hart heb.
Kan het zijn dat ik naast dat mijn hart op hol slaat ook andere klachten ervaar door dit wpw syndroom?
Wat zijn de te verwachten gevolgen voor mijn gezondheid en dagelijkse leven?
Wat is de kans van slagen van de behandeling?
Het is niet op mijn hartfilmpje te zien, is het dan WPW of kan het ook iets anders zijn?
Wat zijn de gevolgen van het niet doen of uitstellen van de ingreep en de eventuele alternatieven?
Wat mag ik wel en wat mag ik niet (meer)doen na de ingreep?
Hoelang na de ingreep mag ik zwanger worden?
Wat als ik eerst graag voor de ingreep een kindje wil? Is dit veilig of is het te risicovol? Wat zou er mis kunnen gaan? Wat als ik zwanger ben en mijn hart slaat op hol?

Alvast heel erg bedankt voor de antwoorden


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • F B avatar
    Super bedankt voor de duidelijke antwoorden.Ik vind het zo moeilijk om een keuze te maken, ik heb de aanvallen maar 1 a 2 keer per jaar. De enige reden waarom ik een ablatie zou laten doen is omdat ik heel erg bang ben voor een hartstilstand. Ik zou het dus doen uit angst. Maar weegt de angst op tegen de risico's van een ablatie? ( Ook ben ik erg bang om een ablatie te laten doen ) De cardioloog heeft gezegd dat mijn ritmestoornis niet gevaarlijk is, maar toch lees ik her en der op internet dat er de kans bestaat op een hartstilstand. Is dat ook echt zo? Of is dat nou juist het verschil tussen WPW ( zichtbaar op het ECG ) en mijn ritmestoornis die niet zichtbaar is op het ECG?Daarnaast heb ik in mijn vorige zwangerschap nooit last gehad van de aanvallen ( Ben alleen bevallen met 28,5 week zonder reden)U hoeft niet te denken dat ik u vraag om een beslissing voor mij te nemen hoor, maar kunt u me alstublieft een beetje op weg helpen? Alvast heel erg bedankt voor het antwoord.

    0
  • W J avatar
    mw,een hoop vragen, maar ze laten zien dat u er al goed over heeft nagedacht...Het WPW syndroom betekent de aanwezigheid van een extra elektrische verbinding tussen de boezems en de kamers van het hart, naast de normaal aanwezige AV knoop. Zo'n extra verbinding kan OF elektrische signalen alleen van de kamer naar de boezem geleiden, OF de verbinding kan dat twee richtingen op (dus zowel van boezems naar kamers alsook van kamers naar boezems). Alleen als de verbinding ook van de boezem naar de kamer kan geleiden is dat te zien op het hartfilmpje. Als de verbinding alleen van de kamer naar de boezem kan geleiden noemen we dat een 'verborgen verbinding', dat is niet te zien op het hartfilmpje en in essentie noemen we dat dan eigenlijk ook niet WPW. De bijpassende ritmestoornis, de cirkeltachycardie, kan bij beide soorten elektrische verbinding optreden. Bij een 'verborgen verbinding' zijn klachten van deze (goedaardige) ritmestoornis de enige reden om te ableren. Bij een 'echte' WPW zijn er ook nog andere redenen om te ableren, daar zal ik nu dan niet op ingaan. Er zijn in principe geen andere klachten die veroorzaakt kunnen worden door een 'verborgen verbinding'. De prognose van het hebben van zo'n verbinding is ook uitstekend. Een ablatie kun je doen als er klachten zijn van hartkloppingen tengevolge van cirkeltachycardieen; de enige consequentie van het niet laten ableren is: inderdaad, de hartkloppingen. Het is een ingreep met een hoge succeskans van boven de 90%. Na de ingreep kunnen patiƫnten binnen enkele dagen weer alles doen wat ze voorheen ook deden, met name de lies moet wat herstellen omdat het bloedvat in de lies wordt aangeprikt. Er is geen belemmering om zwanger te worden na de ingreep. Zwangerschap is wel een overweging wat betreft ablatie. Het is niet ongewoon dat tijdens een zwangerschap meer ritmestoornissen optreden, soms zodanig dat daar medicijnen voor geadviseerd worden. Tijdens een zwangerschap wil je echter liever geen hartritmemedicijnen gebruiken, dus dat kan wel een goede overweging zijn om je voor een evt zwangerschap te laten ableren. Lang verhaal, ik hoop dat u er iets aan heeft. groet.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy