// Zorg algemeen

Ablatie herstel

hallo, 61 jaar en heb een ablatiebehandeling ondergaan op 16 augustus. Dus ruim een week geleden.

de behandeling bestond uit: 

ablatie - cavo tricuspidalis isthmus

ablatie - pulmonaal venen isolatie

medicatie: 

pantoprazol (14 dagen), Colchicine (14 dagen) bisoprolol en fenprocoumon.

de afgelopen 4-5 dagen voel ik me met name eind van de middag begin avond vreselijk moe worden, gisteravond zelfs koud-warm-koud -warm, na 2 paracetamol ging het wat beter en knapte ik weer op.

's ochtends voel ik me goed, het is m.n. eind van de dag.

iemand bekend met dit fenomeen?

met vriendelijke groet,

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • J L avatar
  Ik ben . Ben 72 jaar.13 juni een ablatie gehad. Na thuiskomst ben ik na 2 uur naar bed gegaan want ik was erg moe met lichte pijn op de borstkas maar dat is 'normaal'. Ik kon nog net de trap op komen. Na 5 dagen elke dag een paar uur langer opgegaan. Kreeg nog wel 2 x stevige hartritmestoornis maar is daarna tot op heden weggebleven.Voor de ablatie slikte ik 400mg amiodaron met 50 mg metoprolol . Mijn hartritme was continue 130. Na de ablatie elke dag nog 200 mg amiodaron geslikt. Dit is op 15 aug. Veranderd in 50 mg metoprolol. Ik gebruik een microlifebloeddrukmeter die ook fibrillatie kan meten en heeft een geheugen van 100 metingen. Na de ablatie was mijn bloeddruk na 10 metingen gemiddeld 138 / 81 en ritme 48. Na de verandering van medicatie naar metoprolol is mijn ritme rond de 40 en zijn de drukwaarden in een oplopende trend. Bovendruk van 138 naar 150 en onderdruk van 81 naar 84 met een hartritme schommelend rond de 40. Nadat ik van de bijwerkingen van amiodaron af was zit ik nu met bijwerkingen van metoprolol o.a.: reactievermogen vermindert, soms duizeligheid, af en toe onduidelijke stem. Is er een betere oplossing voor de bloeddruk / ritme en de bijwerkingen?Actuele medicatie:50 mg metoprolol, 10 mg Crestor(rosuvastatine) en Fenprocoumon vlgs schema.

  0
 • R W avatar
  Afgelopen nacht ieder uur bed uit, 3 druppels urine en pijnlijk, w.s. blaasontsteking van de catheter.

  0
 • L D avatar
  Dit fenomeen doet mij niet denken aan iets dat met de ablatie te maken heeft. Waar je aan kan denken is dat de bisoprolol dan zijn maximale effect heeft en dan ook de vermoeidheid veroorzaakt. Ik zou het aankijken.Ik ben erg geinteresseerd of andere mensen die een ablatie ondergaan hebben, dit fenomeen wel herkennen.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy