// Zorg algemeen

Ablatie, helpt dat bij zowel Boezemfibrilleren als Hartoverslagen?

Hallo,

Ik heb last van boezemfibrilleren en van overslagen (VES). Boezemfibrilleren bijna vast patroon om de 14 dagen. De hartoverslagen altijd, maar zeer variabel. Soms urenlang niks, dan ineens bijv. 5 stuks in een minuut.

Mocht ik ooit voor ablatie kiezen helpt dat dan bij allebei deze klachten of zijn het toch verschillende zaken?
Mijn boezemfibrilleren begint wel vaak met een aantal hartoverslagen en dan een verstoord of versneld ritme, daarna gaat het over in het onregelmatige ritme van mijn AF.
Hoe verwant zijn de beide klachten aan mekaar?


Alvast bedankt voor uw antwoord.

.,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • S d avatar
  Rein,Hartelijk dank dat u uw vraag over boezemfibrilleren hier deelt. Voor een nieuwe website over leven met boezemfibrilleren ben ik op zoek naar mn en vrouwen die deze hartritmestoornis hebben. Door middel van persoonlijke verhalen van patiƫnten willen we de samenleving vertellen over boezemfibrilleren. Wat houdt de aandoening in? Wat voor impact heeft het op uw leven? Wat zijn uw zorgen? Ik zou u daar graag over willen interviewen. Zou dat kunnen?U kunt contact met mij opnemenIk kijk uit naar uw reactie! Alvast bedankt.

  0
 • J B avatar
  Ik heb die vraag een tijdje geleden ook gesteld en uw collega was van mening dat beide gebaat zouden zijn bij de ablatie... HTTPS://HART.VOLGERS.ORG/FORUM/ONDERWERP/2805/Of heeft dit te maken met het feit dat Rein hier spreekt over VES (ventriculair) in plaats van AES (atriaal)?Mijn eigen ervaring inmiddels is dat ik na mijn ablatie begin oktober nog even last heb gehad van overslagen (m.n. de tweede week na de ingreep). Sindsdien is het echter volledig rustig en zijn de overslagen verdwenen. Een heel duidelijk en merkbaar verschil met voor de ablatie. Misschien ben ik in dat opzicht een van de gelukvogels. Uiteraard is het afwachten de komende periode of dit een blijvend resultaat is.

  0
 • P V avatar
  Hartoverslagen zijn extra slagen van het hart, en deze kunnen in de boezems of de kamers van het hart ontstaan. Nagenoeg iedereen heeft zulke overslagen, alleen de een heeft er meer dan de ander, en de een heeft er meer last van dan de ander. Het verschil tussen boezem- en kamerverslagen is op een ECG of een 24uurs-ECG (Holter) goed te zien.Boezemfibrilleren is een echte stoornis van het hartritme, waarbij vaak de oorzaak (deels) in de longaders zit, die bij een dergelijke ablatie geisoleerd zullen gaan worden. Als de overslagen toevallig ook uit deze langaders komen, zullen deze ook afnemen. Echter, deze kans is niet heel groot; als de overslagen elders in de boezem, of in de kamer ontstaan, zal hier waarschijnlijk niets aan veranderen.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy