// Zorg algemeen

ablatie flutter afkomstig uit llinkerboezem

beste Dokter

Na een lange periode van flutter klachten, overgegaan in AF,  ben ik uiteindelijk behandeld. De flutter bleek inmiddels overgegaan in AF en tijdens de behandeling zijn 3 pulmonaal venen opnieuw geisoleerd. Hierdoor verdween de AF. Flutter was niet meer te op te wekken. Preventief is toen, gezien de flutter klachten uit het verleden, in de rechterboezem een preventieve ablatie uitgevoerd. In de periode daarna kreeg ik een heftige urineweg infectie vanweg de katheter (behandeling wordt onder narcose uitgevoerd). Tijdens de behandeling is de flutter teruggekeerd (frekwentie 250/min) en in de afgelopen 2 maanden niet meer geweken.

Mijn vraag is of flutter uit de linkerboezoem (waarschijnlijk een gevolg van een mitralisklep reconstructie (ring geplaatst) goed te behandelen is? Wat is de kans op succes en de kans dat de flutter na ablatie terugkeert of een ander ritmeprobleem hiervoor in de plaats terugkomt.

Even in het kort mijn voorgeschiedenis. Ik ben 63 jaar, Op dit moment goede conditie, maar beperkingen tgv flutter en pacemaker. Vermoeidheid, overslagen en het regelend vermogen van de pacemaker (Boston, CRT,  beidekamers gepaced en ademhaling/beweginssensor) is niet volmaakt maar als het moet mee te leven.

Hoofdlijn: 2007 aortawortelvervanging met biologische aortaklep. Mitralisklep revisie en linkszijdige maze. 2008 pacemaker ivm 2e gr AV block. 2014 biventriculaire pavemaker vanaf 2013 flutter overgaan in AF. begin juli 2016 ablatie in UMC Maastricht.

Als de kans op succes op definitief of tenminste een paar jaar verdwijnen van de ritmeproblemen groot is zou ik me een keer willen laten behandelen. Kunt u hier iets over zeggen.

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    U hebt een indrukwekkende en ingewikkelde voorgeschiedenis. Dat maakt het moeilijk om uw specifieke situatie zo even te beoordelen. Maar in het algemeen is de ervaring dat zo'n flutter goed te behandelen is, zeker als het slechts 1 fluttertype betreft. Maar dat kan nog wel eens een probleem zijn: niet zelden zijn er meerdere fluttercircuits mogelijk. Het helpt dan ook bijzonder als u met de flutter op de behandeltafel komt, zodat u niet afhankelijk bent van pogingen tot opwekken ervan. Mijn advies is een gesprek met degene die de behandeling zou uitvoeren waarbij de ernst van de klachten wordt afgewogen tegen de kans op succes van de ablatie

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy