// Zorg algemeen

Ablatie en hardlopen

Goedemorgen, 

In juni 2016 heb ik een ablatie ondergaan voor mijn hartritmestoornissen. Het enige waar ik last van had is dat mijn hart 3 of 4 keer per jaar echt op hol sloeg. Supraventiculaire tachycardie genoemd. Was niet te zien op het ECG, maar tijdens de ablatie bleek dit duidelijk wel aanwezig en hebben ze de extra verbinding aan kunnen pakken. 
Het is helemaal goed verlopen, ook het herstel. Na 2 maanden heb ik het hardlopen opgepakt en dit ging goed. Toen ik toch een keer met hardlopen even mijn grens op ging zoeken had ik de weken erna heel veel last van een onrustig hart met veel hartoverslagen. Heb hiervoor een kastje bij me gedragen zodra ik iets voelde kon ik op het knopje drukken. Hier kwam dus uiteindelijk idd uit dat het hartoverslagen waren maar verder niks.Vervolgens werd mijn hart weer rustig, ik heb echt een super jaar gehad zonder klachten. Voelde mijn hart niet eens meer, wat voorheen wel zo was. Heb meegedaan met hardloopwedstrijdjes van 5 en 7 km. Nu is het zo dat ik de laatste keer, de 7km heb gerend samen met mijn vriend. Ik wou graag sneller als andere keren en heb mijn vriend me ''mee laten slepen''. Ik was erg blij want ik was sneller als normaal. Had ook echt mijn grenzen opgezocht. Dit is nu anderhalve maand geleden. De week na deze hardloopevenement begon mijn hart weer raar en onrustig te doen. Veel hartoverslagen en ik voelde hem ook echt weer. Hij was een jaar echt super rustig geweest en ik hierdoor ook. Ik ben bij de dokter geweest, hij voelde wel een wat onregelmatige hartslag via de pols, maar op de ECG was niks te zien, deze zag er keurig uit en de dokter heeft me de mededeling meegegeven van: even aankijken. 
Nu vraag ik mij hoe kan dit toch? Ik heb me een jaar zo goed gevoeld, wat is er toch aan de hand? Ik zit nu niet meer zo lekker in mijn vel, vooral ook omdat ik weet hoe lekker het leven kan zijn zonder deze rare gevoelens betreft mijn hart.

Ik hoop dat u mij een antwoord kan geven of dit een normaal verschijnsel is of dat ik het toch weer zou moeten laten onderzoeken etc. of dat u kunt vertellen hoe dit eventueel zou kunnen komen etc. etc.

Alvast bedankt voor uw reactie.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Overslagen zijn een volstrekt normaal verschijnsel. Voor alle duidelijkheid, ze hebben ook niets te maken met de ritmestoornis waarvoor u succesvol geableerd bent. Dat de overslagen uitgelokt lijken te worden door boven-normale inspanning is ook bekend. Stress, koffie en alcohol kunnen dat ook doen.Maakt u zich, in uw geval, geen zorgen; geen enkele reden voor.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy