// Zorg algemeen

Ablatie en ASAT

in de ontslagbrief van het ziekenhuis na mijn ablatie stonden ook de (die ochtend opgenomen) bloedwaarden. Hoewel er in het ontslaggesprek geen aandacht aan is besteed viel het me op dat de ASAT waarde licht verhoogd was (55 u/L, ALAT en overige waarden wel normaal). Ik heb hier navraag naar gedaan en kreeg als antwoord dat een RF ablatie (branden) dit kan veroorzaken. 

Is ASAT inderdaad een enzym dat in de hartcellen voorkomt en dat door het branden van die cellen in de bloedbaan terecht komt? 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • F S avatar
    Bij spierafspraak zie je dat de ASAT/ALAT waarden stijgen. Door de ablatie waarbij je in het hartspierweefsrl cellen verbrand of bevriest is er dus sprake van een lichte mate van spierafbraak. Dus het verhaal dat u te horen kreeg klopt

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy