// Zorg algemeen

Ablatie bundel van His

Wat ik niet las in het antwoord, is dat als daarna de pacemaker uitvalt, er ook een goede kans bestaat dat het hart ook stopt, of in elk geval zo langzaam klopt dat dat er accut iets moet gebeuren. Is mij vrij recent verteld door een cardioloog. Lijkt me geen bijzaak.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


5 REACTIES

 • H x avatar
  Een leven met alsmaar ernstig boezemfibrilleren,indien je er veel last van hebt,is ook geen leven he?Maar ik snap dat een hisablatie toch een grote beslissing is,mijn laatste pulmonale venenablatie heeft gelukkig geholpenAls ik nog terugdenk aan die tijd,alsmaar duizelig,hele lage bloeddruk,en niks kunnen,9 keer cardioversies in 3 maand tijd,dubbele longembolie, dan geef mij maar een hisablatie..sterkte met de beslissing

  0
 • L D avatar
  Geachte heer ,Niet alleen over dit onderwerp, maar ook over een ander onderwerp, verwacht u van Hartvolgers een harde uitspraak over uw situatie. Ik begrijp uw zorgen en dilemma's, maar wij kunnen via dit medium alleen algemene informatie geven. Ik hoop dat u dat begrijpt.Met betrekking tot de His-ablatie en pacemaker het volgende. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit een zeer veilige aanpak is. De His-ablatie wordt pas uitgevoerd als we zeker weten dat de pacemaker goed functioneert, dus altijd tenminste enkele weken na de implantatie.De kans dat moderne pacemakers er zomaar mee ophouden is minimaal tot nul.

  0
 • L K avatar
  Moet hier niet een reactie op volgen? Eigenlijk?

  0
 • L K avatar
  Mijn vraag reageerde op het onderwerp doorsnijden van de bundel van His als paardemiddel om van Bf verlost te zijn, als u begrijpt wat ik bedoel, waarna de hele aansturing overgenomen moet worden door een pacemaker.Daar werd wat lichtvaardig over gedaan, terwijl ik dus van een cardioloog desgevraagd vernam, dat bij uitval daarvan het hart stopt (en daarmee het leven). Daarover heb ik méér tegenstrijdige info van cardiologen vernomen. Heldere eenduidige info daarover is dus dringend gewenst!

  0
 • H H avatar
  heer ,Ik kan niet zien op welk antwoord met bijbehorende vraag u doelt , maar het is zeker geen bijzaak mocht een pacemaker onverhoopt uitvallen. Gelukkig is dit zeldzaam en worden pacemaker dragers regelmatig gecontroleerd op de batterijstatus en functie van hun pacemaker. Een van onze cardiologen heeft hier al eens over geschreven, zie de rubriek "vraag het ons"

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy