// Zorg algemeen

ablatie bij vermoedleijke avnrt of extra verbinding

beste cardioloog.

Ben in het catharina ziekenhuis in behandeling voor mijn ritme stoornis. sinds 30-05-2014 weten ze dat ik of een avnrt heb of een extra verbinding. na anderhalf jaar sukkelen samen met mijn cardioloog een ablatie aangevraagd en sta op de semi spoedlijst. ben doodsbang maar het moet! ben pas 31 jaar en kan er niet meer mee leven het beeinvloed echt alles. durf niet te fietsen durf niet in attracties in pretparken drink geen alcohol koffie en eet zo min mogelijk gekruid. ben alleen maar bezig met deze stoornis. Nu het dichtbij komt ben ik heel bang maar ook wel opgelucht, heb echter wel wat vragen die ik vrijdag vergeten ben te stellen. Krijgt iedereen standaard bloedverdunners? want hou namelijk nogal vocht vast en ben zo bang dat ik dadelijk een stolsel krijg of wat dan ook. tevens zijn er geen vooronderzoeken gepland gebeurt dit nog kort voor de ablatie? en hoe moet je de pijn voorstellen van het ableren? ik ben zo bang dat ik daar lig en ineens in mijn vlucht gedrag schiet met alle gevolgen van dien. kunnen jullie me gerust stellen?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


5 REACTIES

 • C H avatar
  hartpatiƫnt, bedankt dat je je ervaring met ons wil delen!Ronnie en , bij een ablatie zie je alleen de binnenkant van het hart en elektrische prikkelgeleiding, vernauwingen kun je hiermee dus niet zien (de kransslagaderen lopen namelijk om het hart heen), maar alleen ritmestoornissen. Veel succes de 15e!

  0
 • H P avatar
  Hoi, Ik heb een AVNRT ablatie gehad. Het valt reuze mee, achteraf denk je had ik het maar eerder gedaan.Ik heb geen bloedverdunners gehad, ook geen speciale onderzoeken.Het prikken in de lies deed geen pijn, en ook het branden niet.Het meest vervelende vond ik na de ablatie het opwekken van een ritmestoring. Ik dacht dat ik ging ontploffen,hahaha. Ik heb alles via de schermpjes gevolgd, dat was leuk om te zien.Ik ben twee keer zo oud als jij bent, de eerste maanden nog rustig gedaan, maar ik kan nu weer alles doen. Voor die tijd kon ik bijna niets meer, medicijnen hielpen ook niet meer.Dus maak je niet druk, het valt reuze mee

  0
 • d v avatar
  nog even een vraag. zie je bij een ablatie ook eventuele vernauwingen? of andere aandoeningen in het hart?

  0
 • d v avatar
  dank u wel voor de snelle reactie, ik ben net gebeld en word op15-09-2015 door zelf geholpen. heel spnd allemaal maar uw woorden stellen me inderdaad wel gerust. ik had trouwens het verkeerde boekje mee gekregen van de assistente dus vandaar de grote paniek. nogmaals dank en tot dinsdag 15-09-2015

  0
 • L D avatar
  U ziet erg op tegen de ablatie, omdat het voor u geheel onbekend is. Ik ben zelf net klaar met een ablatie van een vrouw die er ook zo tegen op zag. Ze was erg opgelucht omdat het zo enorm mee viel.In uw geval gaat het om een "eenvoudige" ablatie. De kans dat het lukt is 98%, en de kans op complicaties, zoals u wellicht op de poli al gehoord had, heel erg klein. Deze ablaties zijn zo effecteif en veilig dat deze behandeling in de internationale richtlijnen als eerste keuze wordt vermeld; pillen helpen niet en kunnen ook bijwerkingen hebben. Pas op wat u leest op internet. Verwar uw ablatie niet met ablaties die wel lastiger of risicovoller zijn!Extra aanvullend onderzoek is niet nodig en als regel bloedverdunners ook niet (in uw geval!). We hebben natuurlijk genoeg rustgevende middelen in onze kasten liggen. Maar, als het even kan gebruiken we die liever niet, omdat die medicijnen wel eens er toe kunnen leiden dat de ritmestoornissen niet meer opwekbaar zijn. Las u echt te nerveus bent, dan krijgt u natuurlijk iets.Vergeet ook niet dat iedereen die voor 't eerst bij ons komt, nerveus is, en dat ons hele team daar goed mee kan omgaan.Ik hoor graag hoe het u is vergaan, als het allemaal weer voorbij is. Stel u vraag ook op het forum, dan heeft u meer kans op een reactie van een mede-patient.

  0

Je moet Inloggen om te reageren