// Zorg algemeen

Ablatie bij boezemtachycardie

Hallo

Ik ben 39 jaar en heb sinds 1,5 jaar las van hartritmestoornissen. Tijdens een EFO 1,5 jaar geleden is een boezemflutter ontdekt nadat ik eerst op de hartbewaking terecht was gekomen met boezemfibrilleren. Ik bleef helaas last houden. ‘S nachts in mijn slaap gaat mijn hart op “hol”. Ik wordt dan heel raar wakker, meestal op de overloop, met een snel en regelmatig ritme. Soms gaat het over in een onregelmatig ritme, voor mijn gevoel boezemfibrilleren. Maar niet altijd gaat het hierin over.  In juni vorig jaar weer op de hartbewaking terecht gekomen met boezemfibrilleren. Na een infuus met tambocor ging het gelukkig weer over in een normaal ritme.  Toen in augustus een PVI gehad. Helaas blijf ik last houden van de aanvallen ‘s nachts. Ik ben er dan niet lekker bij. Wordt hier erg moe van. Ik heb een event recorder gehad en daar zijn boezem tachycardieen op gezien. Helaas had ik toen niet zo’n hevige aanval waar hij voor mijn gevoel over ging in BF. Na lang wikken en wegen heeft de cardioloog weer besloten een EFO te gaan doen. Het kan zijn dat er nog iets in de rechter boezem zit waardoor mijn hart op hol gaat. En omdat ik er veel last van heb. Ik mag er nu niet bij slapen. De vorige 2 x kreeg ik een roesje en heb alleen maar geslapen. Ze denken dat het beter op te wekken is als ik wakker ben. Ik slik tambocor, emcor en xarelto. Ik vind mezelf hier veel te jong voor en wil er graag vanaf. Nu is mijn vraag of boezemtachycardieen goed te behandelen zijn met een ablatie en of ze wel op te wekken zijn tijdens een EFO? Omdat bij de eerste EFO alleen een boezemflutter is ontdekt. Die ablatie heeft ook wel wat gedaan. Zo snel als hij toen ging gaat hij nu niet meer maar als het nu op hol slaat wel richting de 160-180 vanuit mijn slaap. 

Met vriendelijke groet


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Een focale atriale tachycardie (afkomstig uit 1 klein plekje) kan soms niet op te wekken zijn, vooral als er sedatie (roesje) wordt gegeven. Soms wordt met atriale tachycardie ook een ander type tacycardie bedoeld: niet 1 plekje maar een elektrisch circuit van enkele centimeters. Dat kan optreden als de littekens van de eerste PVI niet helemaal volledig zijn.Bij iemand van uw jonge leeftijd moet je ook denken aan andere ritmestoornissen die kunnen overgaan in boezemfibrilleren. Je kunt hierbij denken aan een concealed bypass, of AVNRT, die vaak bij jonge mensen voorkomen en eenvoudig te behandelen zijn.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy