// Zorg algemeen

ablatie-behandeling van hartritmestoornis

Ik krijg momenteel medicijnen (Amiodaron 200mg) tegen een hartritmestoornis (Flutter), welke zich manifesteert door het te snel oplopen van mijn hartslag bij inspanning. Omdat de medicijnen na drie weken nog weinig resultaat opleveren, zou ik graag een ablatie-behandeling ondergaan. Daarbij doet zich echter een complicatie voor, welke deze ingreep mogelijk verhindert. Ik blijk namelijk allergisch te zijn voor het bij deze ingreep waarschijnlijk noodzakelijke contrastmiddel. Dit contrastmiddel is me bij mijn jongste catheterisatie bijna fataal geworden: ik kreeg een anafylactische shock.Mijn vraag is of in mijn geval een ablatie-behandeling toch mogelijk zou zijn, b.v. door het toedienen van een antihystaminicum.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • L D avatar
    Graag wil ik even aanvullen dat we niet voor elke ablatie contrast-middel nodig hebben. U vermeldt dat u een boezemflutter heeft. Er zijn meerdere vormen van flutter. Als u een "typische flutter" heeft, dan is deze eenvoudig en zonder contrast te ableren. Er bestaan ook "atypische flutters"; bij de ablatie van deze ritmestoornissen gebruiken we soms wel contrast. Echter, dat kunnen we ook omzeilen. Met de juiste voorbereiding met de juiste anti-allergie medicijnen kunnen we inderdaad ook nog altijd veilig contrast geven.Uw allergie hoeft een ablatie dus zeker niet in de weg te staan.Ook wil ik u nog even melden dat amiodarone over het algemeen pas na een week of 6 effect begint te krijgen.

    0
  • F S avatar
    Bij een ablatie wordt inderdaad ook contrastmiddel gebruikt. Patiƫnten met een allergie voor contrast middel krijgen voor een onderzoek met contrast inderdaad een middel om deze allergische reactie te voorkomen. Mocht u samen met u cardioloog en een ritme cardioloog besluiten dat een ablatie voor u de behandeling is dan is het verstandig om u allergie goed te bespreken.Succes.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy