// Zorg algemeen

Ablatie AVNRT niet gelukt?

Hallo, ik ben 9 maanden geleden  geableerd voor AVNRT. Na 7 maandan kreeg ik weer last van hartritmestoornissen. Dit op net dezelfde manier, door dezelfde triggers. Heb wel veel meer tachycardieen dan vroeger. Maar met het verschil dat ik nu een plotse hartslag haal van 100, iplv 170 vóór  de ablatie. Dus hoef ik niet meer naar spoed.

Ik heb de R test gedaan (=1 week registratie) maar natuurlijk zie je niets bijzonders doordat de hartslag maar naar 100 gaat. Het feit dat het plots begint en eindigt kon niet gezien worden, maar ik ben er zeker van dat het zo is. Dus het leek gewoon op een slellere hartslag.

Mijn cardioloog stelt een tweede EFO voor om te onderzoeken of er nog hartritmestoornissen  zijn en eventueel weer te ableren. Aanvankelijk zei hij dat het bijna niet kan dat de 1e ablatie mislukt is, gezien de 98% slaagkans. Nu lijkt hij meer te twijfelen of het toch niet zou kunnen dat de 1e ablatie niet vollledig geslaagd is.

Een andere hartritmestoornis zoals een flutter zou ook mogelijk zijn. 

Een andere optie is eerst een inplantbare holter om te bewijzen dat het plots begint en eindigt, wat een bewijs zou zijn dat er een hartritmestoornis aanwezig is. En dan de EFO.

Mijn vraag is of een soort van 'tragere tachycardie ' mogelijk is na een ablatie?

Alvast bedankt om te lezen en te reageren!


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • K M avatar
    , bedankt om te reageren, ik blijk Junctionele ritmes te doen, als gevolg van de ablaties. Symptomatisch veel lastiger omdat de frequentie veel hoger ligt qua events. Mogelijks krijg ik een Reveal. De AVNRT lijkt nu wel weg te zijn.Het jammere is dat dit uit mijn eigen verhaal, verslagen en EKG's veel sneller kon gezien worden. Heb dit al meer dan 2 jaar. Te vaak werd me gezegd dat ik te sensitief was geworden en dingen dacht te voelen die er niet waren.. Het is zo zeldzaam dat ik zelf met de diagnose heb moeten afkomen. Dus een raad voor de lezers: indien je een ritmestoornis voelt (maanden na een ablatie) probeer die vast te leggen op EKG in de spoed. Groetjes

    0
  • L D avatar
    Het klopt dat een AVNRT-ablatie in 98% in 1 keer goed lukt. Dat is een hoge kans.Als het terugkomt is het eigenlijk altijd in de oude vorm, dus weer 170/min. De frequentie kan wel eens varieren, maar 100/min kan eigenlijk niet door een AVNRT.De cardioloog wilde, denk ik, een definitieve oplossing voor je geven, omdat je zo overtuigend vertelt dat de klachten het zelfde voelen.Een EFO is de kortste weg om aan te tonen of de AVNRT er weer is. Maar, sommige ritmestoornissen wek je niet bij een EFO op, en die moet je, gewoon als ze spontaan optreden, registreren om te weten wat er is.Afhankelijk van hoe vaak je last hebt, kun je een apparaatje geven voor 3 weken, of zelfs iets implanteren als het heel weinig frequent optreedt.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy