// Zorg algemeen

abcessen op het borstbeen na hartoperatie

Ik ben in september 2014 geopereerd voor 3 bypasses en een aanpassing ivm onregelmatige hartslag. In juni 2015 kreeg ik een abces op het borstbeen.  Dat is verwijderd en er is een van de drie staaldraden rond het borstbeen verwijderd. Na ogenschijnlijk voorspoedig herstel, ontstond in de wond opnieuw een fistel met abces. Hiervoor in september 2015 opnieuw geopereerd waarbij de twee resterende staaldraden zijn verwijderd. De wond, wederom met vacpomp behandeld, wilde op het borstbeen niet goed dichtgroeien.  In december 2015 is besloten tot handmatig sluiten door de plastisch chirurg.  Het duurde tot 22 januari 2016. Toen vond de plastisch chirurg de wond al te ver dichtgegroeid om nog te opereren.  Begin maart 2016 voor controle teruggegaan ivm verdikking en klein abcesje. De cardiochirurg vond het niet ernstig genoeg om in te grijpen. Afwachten. Eind maart opnieuw geopereerd ivm abces. In mei wederom operatie voor sluiten van de wond. Daarna, toen de hechtingen waren verwijderd, ontstond een klein abces dat door de chirurg is opengemaakt en leeggedrukt. De wond leek goed te genezen,  maar de laatste dagen nam de hoeveelheid wondvocht en bloed duidelijk toe. Vandaag naar de cardiochirurg geweest die vond dat er (eind deze week) opnieuw geopereerd moet worden. Waar is het einde? Heeft iemand dit na z'n hartoperatie ook wel eens meegemaakt? Het moeizaam dichtgroeien van de wond werd toegeschreven aan het gebruik van Prednison.

Zijn er lotgenoten? 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • J t avatar
    meneer,Wat vreselijk dat uw herstel na een 'eenvoudige' hartoperatie zo gecompliceerd verloopt. Helaas zien we een dergelijk dramatisch verloop van het genezen van de borstwond wel eens vaker...De reden is altijd multifactorieel, vreemd lichaam materiaal (zoals de staaldraden) in een slecht genezende wond door bijvoorbeeld Prednison gebruik in combinatie met een sluimerende infectie (door een bacterie) zijn redenen om uw wondproblemen te verklaren. De behandeling hiervoor is die u van uw eigen cardiochirurg heeft gekregen, wij hadden het niet anders gedaan.... Uiteindelijk komt het weer goed, met veel geduld!Sterkte van ,

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy