// Zorg algemeen

'Aanvallen' van dichte keel en pijn op de borst

Goedemorgen, bijna dageljks heb ik last van één of meerdere ' aanvallen'. Ze beginnen met het dicht gaan zitten van de keel en daarna pijn op borst. Ook naar voelen en zeer bleek worden. Spuiten onder de tong doet de verschijnselen verminderen. Ook tussen de aanvallen door is er sprake van ( lichtere) pijn op de borst. Sinds kort gebruik ik Monocedokart waarbij de aanvallen nog steeds ontstaan maar niet doorzetten. Wel heb ik als bijwerking heel veel hoofdpijn. In november heb ik een klein hartinfarct gehad waarbij van dezelfde ' aanval' sprake was. Er waren geen vernauwingen in de slagaders en de oorzaak is onbekend. Ik gebruik naast de Monocedokart verder het gebruikelijke pakket aan hartmedicijnen die worden voorgeschreven na een hartinfarct.

Wat zou de 'aanvallen' kunnen veroozaken en herkent iemand dit ? Vaak ontstaan ze tijdens wandelen of ander matig bewegen. Maar enkele keer ook in rust, 

 

 

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    , vervelend voor u.U zegt dat er geen vernauwingen in de kransslagaders waren; is dat met een catheterisatie (coronairangiogram) onderzocht?Dergelijke klachten bij patiƫnten zonder vernauwingen in de kransslagaders (met coronairangiogram uitgesloten) kunnen wijzen op verkramping (spasme) van de kransslagaders, waardoor er tijdelijk minder bloed naar het hart stroomt door het verkrampen (samenknijpen) van de kransslagader. Een van de mogelijke benadelingen is dan een zogenaamde calcium-antagonist (een middel dat de spierlaag rondom de kransslagader verslapt), waardoor er minder verkramping op kan treden. Helaas is deze behandeling niet altijd effectief.Goed om het hier eens met uw behandelend cardioloog over te hebben.Succes.

    0

Je moet Inloggen om te reageren