// Zorg algemeen

Aanvallen twee weken na ablatie

Beste dokter,

Een week (27 maart) geleden heb ik ook al een vraag (hoge en lage hartslag na ablatie) gesteld . Sindsdien zijn mijn klachten erger geworden, dus ik hoop dat het niet vervelend is dat ik op het onderwerp terugkom.

Ongeveer 4 weken geleden heeft dokter Dekter bij mij een tweede ablatie uitgevoerd in verband met boezemfibrilleren. De eerste 10 dagen leek er niets aan de hand. Toen die wisselingen in mijn hartslag (perioden van 90 en dan weer 50).  Daar kon ik nog wel mee omgaan.

Sinds een week is het boezemfibrilleren weer helemaal terug. In een week tijd met zekerheid 3 aanvallen gehad waarvan de langste ’s nachts ongeveer 8 uur heeft geduurd. De dag daarna voelde ik mij zo uitgeput dat ik mij voor het werk ziek heb gemeld.

Ook wordt ik nu bijna elke ochtend (ook nu ik dit schrijf) wakker met een hartslag van ongeveer 130 wat ook als boezemfibrilleren voelt. Dit zakt in de loop van de dag wel, maar blijft onregelmatig.

Ik weet dat je de eerste weken na een ablatie nog last kunt hebben van ritmestoornissen, maar kan het ook zo erg zijn?

Mijn controle in het Catharina Ziekenhuis is over twee maanden. Ik ben echt niet snel ongerust of ongeduldig, maar zoals het nu gaat is voor mij moeilijk vol te houden. Zijn mijn huidige aanvallen nog enigszins normaal, of is het beter contact op te nemen met mijn huisarts of eigen cardioloog?

 

Met vriendelijke groeten,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • M B avatar
    Vriendelijk bedankt voor uw advies.Inmiddels ook een aanval van 16 (!) uur gehad, dus heb echt wel behoefte aan een eerder overleg dan over 8 weken.Met vriendelijk

    0
  • P V avatar
    Alles kan, en een en ander hangt een beetje af van wat er met Uw hart aan de hand is; maar zo te horen hebt U er wel veel last van. Ik kan zonder meer achtergrondinformatie niet meer zeggen over Uw situatie.U kunt het even bellen met onze polikliniek (040 2397000) en vragen of dr U binnenkort even kan terugbellen om met U verder te bespreken. Sterkte!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy