// Zorg algemeen

Aanpassing medicijnen hartfalen; geen ACE Remmer meer

Goedenavond, ik stel een vraag namens mijn vader die al enige jaren hartfalen heeft. HIj is 1 1,5 week geleden opgenomen in het ziekenhuis na een flauwte. In het ziekenhuis kwamen ze erachter dat hij medicijnen gebruikt welke in combinatie niet goed werken waardoor zijn bloeddruk te laag was.

Hij heeft nieuwe medicijnen gehad en is weer thuis maar na enkele dagen begon hij zich nog beroerder te voelen dan daarvoor, huisarts heeft bloed af laten nemen en ze zagen in zijn bloed dat het hartfalen ernstiger was geworden. De huisarts constateerde dat hij geen plaspillen meer heeft en heeft deze direct voorgeschreven. Nu heeft hij aankomende vrijdag een gesprek met de cardioloog in het ziekenhuis. Ik heb al zijn medicijnen doorgenomen en mis de ACE Remmer. Ik lees op internet dat dit toch wel een belangrijk medicijn is. Is het gevaarlijk om een patient met hartfalen zonder ACE Remmer door te laten lopen (alshoewel van lopen geen sprake is de laatste dagen). 

Hij slikt momenteel: Furosemide en Atenolol

alvast bedankt voor uw antwoord.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • D G avatar
    Bedankt voor uw reactie. Vrijdag hebben we een gesprek met de cardioloog.

    0
  • M V avatar
    Een ace remmer is een van de medicijnen die vaak bij hartklachten gegeven wordt. Maar een ace remmer verlaagd de bloeddruk. Dus als deze al laag is wil je die niet nog lager hebben. Dat zou de reden zijn waardoor deze u niet gegeven wordt. En of het medicament op pauze staat of gestopt is dat zou u aan de behandelende cardioloog moeten vragen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy