// Zorg algemeen

Aandoening van Bouveret

Ik woon in Frankrijk heb sinds mijn 20e (ben nu 45) last van hartkloppingen/tachycardie, in rust. Laatste 5 jaar zijn de klachten toegenomen en belemmerden het dagelijkse leven behoorlijk. Ben sinds 3 maanden onder behandeling van cardioloog na een ‘aanval’ die uren duurde en niet overging. Ben hiermee op Eh terechtgekomen. Diagnose: Bouveret. Er is besloten tot een ablatie. Na 6 weken opnieuw tachycardie; tweede ablatie ondergaan waarbij na 2 weken opnieuw hartkloppingen ontstonden. Kortere duur (5-50 minuten) maar hogere frequentie, 3-4 x per week en meestal 's nachts. Krijg nu Isoptine. Volgens cardioloog kan het 2-3 maanden duren eer het hart volledig genezen is van de ablatie (littekenvorming) en is dan pas te bezien of de behandeling is geslaagd. Heb niet echt het gevoel dat de medicatie iets doet. Wil wel de termijn van 3 maanden afwachten omdat ik (nog) niet voel voor een derde ablatie. Ik ben erg sceptisch, heb het gevoel dat ik nu slechter af ben dan voor de ingrepen. Wat is uw mening hierover? Zal verslag bijvoegen, is in het Frans…..gaat dit lukken?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    De term Bouveret wordt in Nederland niet gebruikt, en eigenlijk alleen nog in de Franstalige landen.Het verslag wijst er op dat bij u een AVNRT (AV nodale reentry tachycardie) is behandeld. Dat is een veel voorkomende ritmestoornis, die over het algemeen makkelijk te behandelen is.Het is echter echt gewoon zo, dat het effect er onmiddellijk moet zijn. Het verhaal van littekenvorming geldt niet voor de behandeling van AVNRT. De klachten die u nu heeft zijn niet karakteristiek voor AVNRT (en verschillen mogelijk ook met uw klachten voor de ablaties). Het zou dus kunnen zijn dat er ook andere ritmestoornissen aanwezig zijn. Het gebeurt ook wel eens dat de AVNRT wordt opgewekt tijdens de procedure en wordt behandeld, maar dat u daar nooit last van heeft in het dagelijks leven; dan schiet u er dus ook niets mee op.Goed vastleggen waar je in het dagelijks leven nou last van hebt is dus cruciaal, ook voor uw huidige klachten in de nacht.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy