// Zorg algemeen

aan het werk wel of niet

beste cardiologen. is het normaal dat een werkgever je na 5 dagen na ablatie alweer vraagt aan het werk te gaan? mijn energie is min 100 en nu blijkt dat er nog een ritmestoornis is. voor de stoornis krijg ik as maandag een cardiomemo deze moet ik 14 dagen bij me dragen en op 16-10-2015 krijg ik hiervan de uitslag. ik kan net op en neer naar de wc lopen en dan ben ik bek af. ik kom adem tekort als ik meer probeer te doen. ik slaap 20 uur per dag en dan nog eens het emotionele wat ik moet verwerken van de afgelopen ander half jaar. wat kan ik het beste doen?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • M v avatar
  Hoi,Bij mij werd door de cardioloog en verpleegkundige die aanwezig waren bij de ablatie gezegd dat ik 2weken niet mocht werken. Hier heb ik ook naar geluisterd..sowieso was het de eerste paar dagen zo min mogelijk doen en daarna langzaam alles weer wat opbouwen en daar had ik wel even de tijd voor nodig voordat mijn energie weer helemaal terug was.Na 2week ben ik heel rustig weer begonnen met werk, gelukkig had ik leidinggevende die erg begripvol waren en er voor hadden gezorgd dat als het niet meer ging ik ook gewoon weer naar huis kon..ik stond officieel ook nog niet volledig beter gemeld zeg maar, dit gaf mij wel een prettig gevoel dat je gewoon op je eigen tempo weer in het ritme kan komen van werk.Ik hoop voor je dat je eruit komt met je baas of eventueel bedrijfsarts.

  0
 • H O avatar
  ik heb 2 keer een ablatie gehad kort achter elkaar met twee keer dezelfde klachten meteen na ablatie en de 2 keer ook erge kortademigheid. Mijn toenmalige baas wilde mij ook perse aan het werk hebben, maar ik ben niet gegaan, want dat was onverantwoord geweest en had ik het niet eens naar hem toe gered. Kort na de eerste ablatie was bij mij ook een tweede noodzakelijk. Tussendoor ben ik door de bedrijfsarts wel naar het werk gestuurd voor 2 uurtjes met het gevolg dat toen ik daar aankwam ik al zo afgeknapt was dat zelfs zitten te vermoeiend was en konden hun mij naar huis brengen omdat helemaal niets meer ging. Dat was te veel geweest waardoor ik tot de 2e ablatie mij nog slechter gevoeld heb. Er worden littekens gemaakt in je hart en die kunnen reactie geven zoals vocht waardoor je lichaam heel veel moeite heeft normaal te functioneren. Ik kreeg na de eerste ablatie algehele malaise met pericarditis en pleuravocht waardoor ik langer in het ziekenhuis moest blijven. Waarschijnlijk had ik deze verschijnselen zonder malaise ook na de tweede ablatie, helaas werd dat niet aan mij verteld door de zaalarts. Jammer, want dan kun je beter begrijpen hoezo je je zo slecht voelt ofwel eigenlijk alles weer zou moeten kunnen. Luister vooral naar je lichaam, !

  0
 • F S avatar
  Als je naar werkhervatting kijkt puur vanuit het oogpunt van de ablatie dan is het zo dat iemand een dag of drie beperkt is vanwege de lies en daarna nog een paar dagen rustig aan moet doen. Dat betekent dat iemand na een week weer aan het werk zou kunnen. Echter werkhervatting is niet alleen afhankelijk van de behandeling maar ook en vooral van de conditie van de patiƫnt. Zoals u het beschrijft bent u er nog niet aan toe om volledig te gaan werken. Het kunt u met de bedrijfsarts een plan maken over wer en in welk tempo u het werk gaat hervatten. Ik wens u succes en hoop dat u snel opknapt

  0

Je moet Inloggen om te reageren