// Zorg algemeen

4 weken na ablatie

Een 4 tal weken geleden onderging ik een ablatie ter voorkoming van artriumfibrilleren. Ik neem nog een kleine dosis Emconcor minor (1,25 mg). Tot hiertoe lijkt alles goed te gaan; ik heb geen enkele fibrillatie meer gevoeld en ik ben ook al enkele keren gaan fietsen en dit ging alles zeer goed. Sinds een tweetal dagen draag ik een horloge (fitbit) dat mijn hartactiviteit registreert. Tot mijn grote verrassing zag ik dat ik vandaag in de loop van de dag een fibrillatie heb gehad: 5 minuten aan hartslag 150-170 zonder dat ik hier iets van heb gemerkt. Vermits ik vroeger steeds mijn fibrillaties duidelijk voelde, vraag ik mij af of deze zogenaamde hartslagstijging een fibrillatie was of zou het kunnen dat mijn fitbit een foute registratie heeft gedaan? Hebben jullie ervaring met dergelijke toestellen?

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • n A avatar
    Ik had ook een fit bit aangeschaft mede voor de hartslag meeting. Maar helaas meten die dingen op sommige momenten niet correct de hartslag. Ik had ook momenten met een hele hoge hartslag . Gelukkig ben ik vanuit mijn werk in het bezit van een geijkte zuurstofsaturatie meter die daarbij de hartslag meet en ecg apparatuur.Bij momenten van verhoogde hartslag heb ik met dit kastje en ecg apparatuur een aantal metingen verricht en zag inderdaad dat de fitbit dubbel meet.Na een aantal keren gemeten te hebben en ook bij inspanningstest kon ik alleen maar concluderen dat de meeting niet geschikt zijn van de fit bits voor ons patiƫnten.U kunt ook de pols laten voelen en vergelijken met de fit bit meeting om zeker te zijn maar doe dit een aantal keren.ik hoop u hiermee wat gerust gesteld te hebben groet.

    0
  • L D avatar
    U stelt een veelvoorkomende kwestie aan de kaak.Beide opties zijn correct. We weten heel goed dat lang niet alle episodes met boezemfibrilleren worden gevoeld; sommige cardiologen beweren dat dit fenomeen na een ablatie sterker wordt, maar de studies daarover spreken elkaar tegen.Ook kan het heel goed zijn dat de fitbit zich vergist. Hij kan dubbel-tellen of storing meten.Hoe dan ook, geen reden tot zorg. We weten in ieder geval wel zeker dat in de eerste maanden na een ablatie nog boezemfibrilleren kan voorkomen, zonder dat dat iets betekent voor de lange termijn succes-kans.Ik ben erg benieuwd of ook andere mensen die geableerd zijn, ook deze ervaring hebben.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy