// Zorg algemeen

25 jaar geleden 5 bypass gehad nu 3 vernauwingen maar is niet te opereren waar kan ik nog heen

sinds kort te horen gekregen dat ik weer 3 vernauwingen /verstoppingen heb waaraan ik niet ben te opereren.

 

25 jaar geleden was ik 36 en kreeg voor het eerst een hart infarct ik was wel heel erg jong daarvoor (36 jaar) ik werd na lang wachten geopereerd in het Zuider ziekenhuis in Rotterdam. Deze operatie is goed verlopen en ben weer volledig opgeknapt daar na en gewoon weer gaan werken in de continu dienst. Afgelopen februari waren wij op wintersport en zaten op 1800 mtr hoogte, nadat ik de wagen een straat beneden in de grage had gezet liep ik naar ons appartement en moest een heuvel oplopen hierbij moest ik drie keer stil blijven staan omdat ik geen voldoende lucht kreeg, deze wintersport heb ik niks meer gedaan. In november ervoor waren wij nog naar Madagaskar geweest en ook veel geklommen en geen last gehad. Na thuiskomst gelijk de volgende dag naar de huisarts en deze heeft me door gestuurd voor bloed onderzoek, hartfilm, long foto. Uit de hartfilm kwam naar voren dat er een dipje zat en dat ik daar naar moest laten kijken.Hierdoor bij de cardioloog gekomen in het Maasstad ziekenhuis, daar hadden ze een speciale ochtend of middag waarbij je geheel doorgelicht werd en ze konden vertellen aan het eind van dat dag deel wat je wel of niet had. Tijdens de fiets test kwam ook naar voren dat er een zuurstoftekort was in mijn hart en ik moest aanvullend een radiografische onderzoek ondergaan deze bestond uit 2 onderzoeken hart werd belast en 1x hart werd niet belast dus in rust toestand, hierbij kwam naar voren dat ik links onder in mijn hart een gebiedje had welke zuurstof arm was. Dit zou door een team van cardiologen van het ziekenhuis bekeken worden en dan werd er een uitslag aan gegeven wat er aangedaan zou worden. Tijdens het gesprek met de cardioloog kreeg ik te horen dat dit nog niet had plaats gevonden maar omdat ik aangaf dat ik moe was en weinig deed en vroeg naar bed ging en scheuten in mijn arm voelde werd er besloten door de cardioloog om me toch te gaan katheteriseren en dat deze uitslag door het team bekeken zou worden. Tijdens dit onderzoek kwam er uit dat ik 2 verstopte bypass aderen dicht / verstopt zat en links onder in het hart geen zuurstof kwam dus ook een verstopping zat. Door het team van cardiologen van het Maasstad ziekenhuis is besloten dat ik niet geopereerd kon worden omdat de aderen te dun zijn. Second opinion gevraagd bij Breda ook daar kunnen zij mij niet helpen. Waar kan ik nog heen.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • W F avatar
    Ik zou als ik u was uw dossier eens door laten sturen naar dokter Yilmaz, werkzaam in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt Belgie, daar zijn ze volgens mij op het gebied van bypass operaties op sommige vlakken in elk verder dan hier in Nederland, zelf heel goede ervaringen mee gehad.Wel even de zorgverzekeraar benaderen om te kijken of de polis een operatie daar ook vergoedt.

    0
  • P T avatar
    Dat moet een vervelende mededeling zijn geweest voor u.Als 2 hartcentra zeggen dat er geen mogelijkheden zijn om u aan uw kransslagaders te opereren, dan is de kans natuurlijk niet echt groot dat er een 3e centrum is dat wel mogelijkheden ziet. Toch wordt er wel eens een 'third' opinion aangevraagd. Als u dat wilt is het wel verstandig om uw zorgverzekeraar te vragen of dat wordt vergoed!Overigens zijn er bij aangetoond zuurstoftekort van het hart (zoals bij u) en geen operatiemogelijkheid soms wel mogelijkheden om op een andere manier wat aan de klachten te doen: zo kan de medicatie aangepast/uitgebreid worden, maar kan soms ook neurostimulatie een uitkomst bieden.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy