// Zorg algemeen

2 Verschillende hartritmes

Geachte cardiologen,

Afgelopen nacht werd ik wakker van een onprettige hartslag. Het leek alsof er 2 verschillende ritmes door elkaar liepen. Een rustig sinusritme en daar doorheen een hele snelle 'staccato'. Hoop dat ik het zo goed omschrijf. Dus geen overslagen o.i.d. Ik heb dit in het verleden eerder gehad maar dit was niet door de ICD geregistreerd. Kunt u daar iets meer over zeggen? 

Ik ben bekend met ARVC, mutatie in het LMNA-gen. Ook in het TTN-gen is een mutatie gevonden waar verder onderzoek naar gedaan wordt. In het verleden 2x een ablatie ondergaan en sindsdien niet meer flauwgevallen.

Bij voorbaat dank.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Ik ben bang dat ik uw klacht niet goed kan interpreteren (ook omdat ik uw medische details niet ken) en daarom geen direct antwoord op uw vraag kan geven. Ik kan u mogelijk wel wat meer informatie geven.Het klopt dat ICD's overslagen niet vastleggen. Dat is ook logisch anders zou het geheugen heel snel vol lopen. Ik adviseer u om de datum en tijdstip van uw klacht even vast te leggen en bij de volgende ICD-controle te vragen of er op dat moment iets is gebeurd. Ritmestoornissen van enige betekenis, of ICD-therapie (zoals overpakken, ATP) worden altijd geregistreerd. Als u de klachten blijft houden, en in de ICD is niets te zien, dan is wellicht een Holter, of een andere continue ritme-registratie verstandig, want dan kun je zien wat er op het moment van uw klachten met het ritme gebeurt.Overigens klinkt het niet als iets verontrustends.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy