// Revalidatie

Slaapklachten hartkloppingen

HalloIk heb sinds 1 jaar last van hartkloppingen hoogst gemeten 15 procent. Twee maanden voordat ik een holter kreeg kreeg ik plotseling slaapklachten. Nog nooit heb ik dit ervaren zo slecht slapen. Ik kreeg plotseling insomnie.Ik ben bij 2 verschillende cardiologen geweest. 1 zei je moet weer beter slapen dan gaan je kloppingen over maar je word niet wakker van de hartkloppingen. Ik word namelijk meerder keren wakker en erg vroeg ben dan ook alert heb moeite weer met inslapen. Maar inslapen in eerste instantie gaat goed.Als ik beter slaap paar dagen merk ik niet echt verschil met de hartkloppingen. Maar als ik weinig hartkloppingen heb zeg maar 2 procent merk ik ook geen verbetering in mij slaap. Toch denk ik dat deze verband houden want ze zij tegelijk bijna ontstaan eerst slaap toen hart.Nu heb ik een andere cardioloog en die zegt dat hartkloppingen van invloed zijn op mijn slaap. Ik kan niet tegen betablokker en de zwaardere medicijnen vind ik risco vol. Ook merk ik maar heel soms mijn hartkloppingen ik heb er niet veel last van wel van mijn slaapprobleem.Mijn vraag is welke cardioloog heeft nou gelijk. Heb ik geen slaapprobleem en alleen hartoverslagen en slaap ik daarom zo slecht of andersom. En als ik beter slaap paar dagen dan want langer gaat niet waarom merk ik niks. Ik slaap rond de 5 a 6 uur soms 7 en som 3 a 4 erg verschillend. En waarom hoor ik niemand over dit verband als het door de hartkloppingen komt.Voorafgaand aan deze ellende heb ik een baby gehad die mij 3 jaar lang wakker hield. In deze periode heb ik sporadisch maar wel 1 a 2 keer hartoverslagen ervaren. Na 1 jaar doorslapen ontstond het slaap probleem en toen kreeg ik 2 maanden later extreem kloppingen.Wat is de oorzaak en hoe kom ik eruit. Ik slaap nu redelijk maar mijn laatste holter zei 10 procent. En dus heb ik dan geen slaapproblemen en hoort dit bij hartkloppingen? Zijn mijn pogingen om beter te slapen gedoemd om te mislukken. Of had mijn eerste cardioloog gelijk je krijgt geen slapeloosheid van kloppingen. Voor de duidelijkheid ik voel het niet s nacht en ik ben ook dus niet angstig?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • J O avatar
    Voor zowel de slaapkwaliteit als voor je hartfunctie is een stabiele bloedsuikerspiegel belangrijk. Je kan eens googlen op insulineresistentie.Belangrijk is dan je voedingspatroon. is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Stoffen als exorfinen, histamine en tyramine kunnen ontregelend werken; evenals smaakversterker en zoetstoffen.Diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen helpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en de insulinegevoeligheid helpen te verbeteren.Eventuele hormonale anticonceptie werkt ook ontregelend op je systeem en zorgt voor tekorten aan diverse vitaminen en mineralen in je lichaam. Pilgebruik bevordert ook oestrogeendominantie. Dan is het oestrogeen relatief te hoog ten opzichte van het progesteron. Een te hoog oestrogeen zorgt weer voor een tekort aan serotonine en melatonine.Sowieso zorgt medicatie vaak voor tekorten aan allerlei voedingsstoffen en b├Ętablokkers remmen daarnaast de aanmaak van melatonine.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy