// Revalidatie

Ritmestoornissen na 2e ablatie AVNRT

beste mensen,

na mijn 2e ablatie op 31 juli 2019 ging het een tijdje goed, tot vorige week. Bij het gewichtheffen werd de ritmestoornis weer opgewekt. Het was voor mij herkenbaar zoals voor de ablatie. Na die keer, gebeurde het nog 2 x bij het gewichtheffen. Ik ben bang dat de ablatie weer niet gelukt is. Dat het tijdens de ingreep ook niet helemaal goed ging maakt het er niet beter op. Er is geableerd met 10 watt, maar de AV geleiding stopte tijdelijk, waardoor de cardioloog besloot om niet verder te gaan en de resultaten af te wachten. 

Ik ben een jongeman van 16 die veel sport en de AVNRT belemmert mij redelijk vaak in het dagelijkse leven...


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • K M avatar
    Hallo,Ik heb zelf 2 ablaties gehad voor AVNRT. De complicatie die ik heb gekregen zijn Junctionele ritmes. Die lijken symptomatische heel erg op AVNRT. De Junctionele ritmes zijn het gevolg van de ablaties (waarschijnlijk te veel irritatie of littekenweefsel) Deze ontstaan omdat sinusritme te laag is en dat de AV-knoop het ritme overneemt, vaker na een extrasystole. Ze zijn aanvalsgewijs en ritme is regelmatig. Ze zouden niet gevaarlijk zijn, maar wel lastig. Soms heb je een warming-up, dan gaat het ritme super snel naar bvb 140 en dan zakt die op een vast ritme bvb 90, en daar kan die dan even blijven hangen. Wat ik zou doen is je eigen dossier maken: noteer alles met tijdstippen en zo wat je voelt, probeer goed te omschrijven. Probeer tot bij de spoed te geraken voor EKG, als je denkt een tachycardie te hebben. Mij was het na enkele keren proberen gelukt om het op EKG vast te krijgen. Ik merkte op op dat ik het gemakkelijker kreeg na het sporten, omdat de hartslag dan zakt, ontspn toestand. Wie weet heb jij hier ook last van. Of is de AVNRT nog niet goed weggebrand. Ik begrijp volledig hoe je je voelt, de moed zakt volledig in de schoenen. Mocht je vragen hebben stel ze gerust.Groetjes

    0
  • H B avatar
    Ik kan mijnbericht niet wijzigen. Ik ben 26*

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy