// Revalidatie

pijnklacht vh hart plus stoornis

Beste Hartvolgers,de volgende vraag heb ik gesteld aan de artsen van Hart Volgersde cardioloog vroeg of ik hem op het forum wou plaatsen ivm met evt reactie`s). Is het mogelijk dat je een beschadiging van het hart weefsel kan voelen en zelfs ook de plek ervan kan aanwijzen?Ik ervaar dit nl wel zo,het is een indringende pijn soms die tegelijkertijd als een messcherpe in de linkeronderkaak aanwezig is.Tevens krijg ik op die plek soms plotselinge onverwachte hartslagen ,hard en onregelmatig net alsof het hart op die plek ook geïritteerd word .Heel soms schiet er ook een pauze in van een paar seconden (extrasystole verschijnsel),de pijn is overigens continue aanwezig maar vaak op de achtergrond.Heb in het nieuwe jaar weer onderzoeken,een echo wees overigens niets bijzonders uit.Wel holteronderzoeken met diversen onregelmatigheden maar niet ernstig.Ik kan echter duidelijk merken op die plek dat er iets niet in orde is ,snachts heb ik ook regelmatig atriale tachycardie`n plus ves complexen ook deze voel ik precies op die “geïrriteerde” plek ontstaan.Ben dus erg benieuwd dat al zou je een beschadiging hebben aan het hartweefsel en die ook de elektrische geleiding zo nu en dan verstoord, echt kan zo duidelijk kan voelen dat je de plek ervan ook kan aanwijzen. Zijn er meer mensen die iets dergelijks ervaren?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • L avatar
  mensen,In mijn ervaring kunnen de symptomen van verschillende hartziekten nogal verschillen tussen mensen.Als we hartziekten opdelen naar 1. zuurstofgebrek van de hartspier en 2. ritmestoornissen, dan kunnen de mensen daar verschillende klachten bij ervaren.1. zuurstofgebrek van de hartspier:Als er een acute afsluiting van de kransslagader naar de hartspier ontstaat (acute hartaanval, acuut hartinfarct.) wordt meestal een hevige druk op de borst waargenomen (alsof er een olifant op staat), deze pijn kan samengaan met uitstraling naar een of beide armen of kaak, angst, kortademigheid, duizeligheid en zweten. Dit is de klassieke presentatie. Bij sommige mensen staat slechts een van bovengenoemde bijkomende symptomen op de voorgrond. De pijn is bijna altijd dus drukkend van karakter en bijna nooit stekend of op een specifieke plaats aan te wijzen.Als bij inspanning druk op de borst ontstaat, is er vaak sprake van een vernauwing van een kransslagader. Pijn op basis van zuurstofgebrek van het hart is dus meestal acuut en heftig, of ontstaat bij inspanning. Toch blijven er altijd mensen bestaan, voor wie bovenstaande niet opgaat, maar dit betreft een zeer kleine minderheid. Bij twijfel en een "niet-pluis gevoel" zal dan toch worden overgegaan naar verder cardiologisch onderzoek. 2. ritmestoornissenDe symptomen van ritmestoornissen kunnen variëren van geen, tot hartkloppingen, duizeligheid, kortademigheid, duizeligheid, verminderde inspanningstolerantie, etc.Bij elk mens staat het hart wel eens over en dat wordt dan meestal niet gevoeld. Toch kunnen mensen het gevoel van een enkele overslag als zeer hinderlijk of angstig ervaren, waarna er soms een fixatie op deze klachten ontstaat. Andere mensen met vele honderden of duizenden overslagen per dag, kunnen geheel symptoomloos zijn.Het kan dus heel goed dat zowel de klachten van pijn als van een overslag of andere ritmestoornis als (zeer) hinderlijk worden ervaren. Als uw cardioloog dit heeft onderzocht en de resultaten als goed(aardig) heeft afgegeven, is er vaak geen reden om u zorgen over deze klacht te maken. Dit stelt vaak mensen gerust, waardoor de klachten meestal geleidelijk aan afnemen.

  0
 • W e avatar
  Helaas ben ik het met de cardioloog eens, dat een bepaalde plek in het hart of uberhaupt iets van het hart zelf "gevoeld" kan worden. Door eigen ervaring kan ik in zoverre zeggen dat als de pijn scherp is en aanwijsbaar is je er vanuit kan gaan dat het een spier of zenuw is die dwars ligt. Deze kunnen naar tussen de schouderbladen, linker arm, kaak, enz uitstralen waarbij het lijkt alsof je een millimeter van een hartaanval zit! Ik weet niet waar u deze sensatie heeft, ikzelf voor op mijn borst waar het zwaardvormig aanhangsel is met uitstraling over mijn complete linker borstkast en tussen de schouderbladen, kaak, arm en nek.De overslagen voel ik ook zeer sterk op deze plek en de hartversnelling lijken ook daar geactiveerd te worden maar ik heb nu vaak genoeg aan de ecg gelegen om te kunnen zeggen wat ik u hierboven dus beschreven heb.Ikzelf leef dus zelf elke dag met deze euvel en het is geen pretje maar ik moet het accepteren dat het is wat het is een volledig over de rooie gaande spier(en) of zenuw(en). Wil u een bepaalde zekerheid neem eens een ibuproven en zie wat dit doet, maar bij twijfel is het beter 10x te veel vragen dan 1x te laat te wezen.

  0
 • M S avatar
  die emoticon hoort niet thuis in de tekst haha krijg hem ook niet weg...

  0

Je moet Inloggen om te reageren