// Revalidatie

pcsk9 remmers veilig?

Ik krijg binnenkort de eerste injectie. Is dit spul nu wel of niet veilig? Ik zie zoveel verschillende verhalen op internet! 

Er wordt nu ook nog getest op mensen in Nederland en ik krijg het gewoon. Of ben ik een proefpersoon zonder het te weten? 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • H P avatar
    Proprotein convertase subtilisin kexin 9 (PCSK9)-remmmers zijn nieuwe, zeer krachtige medicijnen voor patiënten met een hoog LDL-cholesterol. Ze verlagen de concentratie van dit slechte cholesterol in het bloed met wel 70%, meer dan welke andere cholesterolverlager dan ook. De resultaten van recente wetenschappelijke onderzoeken bij patiënten laten bovendien zien dat ze de prognose verbeteren: de kans op infarcten neemt belangrijk af. De bijwerkingen zijn voor zover we weten gering: in ieder geval een stuk minder dan bij de zogenaamde statines, die bij nogal wat patiënten (hinderlijke, maar overigens meestal onschuldige) spierklachten veroorzaken. Bezwaar was tot nu toe dat de medicijnen niet door de zorgverzekeringen vergoed werden en dat ze voor de meeste patiënten veel te duur waren om ze zelf te betalen. Vanaf 1 april 2016 wordt het medicijn voor specifieke patiëntengroepen wel vergoed. U bent dus geen proefpersoon meer en het middel is o.g.v. de tot nu toe uitgevoerde onderzoeken erg veilig gebleken.

    0
  • L 6 avatar
    http://www.cvgk.nl/d/2359/goedkeuring-voor-nog-een-pcsk9-remmer-voor-behandeling-van-hypercholesterolemie

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy